Kıyma çekme fiyatına yüzde 100 zam: Bayram sevinci kursakta kaldı

Edirne'de kasaplar, kurban etlerini parçalama ve kıyma çektirme fiyatlarına yüzde 100 zam yaptı.

Geçen sene Edirne’de bir kilo kurbanlık etini kıyma yaptırmak için kasaba 5 lira ödeyen vatandaşlar, bu Kurban Bayramı'nda 10 TL ödeyecek.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kasaplarda hazırlıklar başladı. Kurban Bayramı’nın ikinci günü kasaplarda yoğunluk beklenirken kurban etlerini kıyma yaptırmak isteyen vatandaşlar, bu yıl kilo başına 10 TL ödemek zorunda kalacak.

Edirneli kasap Hasan Kalabalık şunları söyledi:

"Kurban eti getirenlere yardımcı oluyoruz. Kuzularda kemiksiz isteyenlere de yardımcı oluyoruz. Geçen sene kıyma çektirmenin kilosu 5 liraydı, bu sene 10 lira civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bayramın ikinci gününden itibaren yoğunluk başlar, bayramın sonuna kadar devam ediyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Sırayla gelenlerin kıymalarını akşama kadar poşetleyip hazırlayacağız. Tertemiz bir şekilde geri vereceğiz. Kurban Bayramı’nın birinci günü et kesildikten sonra etler biraz havalandırılıp dolaba koyulur, bir gün dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra da ikinci günü bütün bir şekilde getirilir; temizleriz, hazırlarız, kuşbaşısını yaparız." (ANKA Haber Ajansı)

İlgili Haberler

Borsada parası olana flaş haber: Milyonları şaşırtacak rakam açıklandı
Memur maaşı hesabında kritik detay ortaya çıktı! Yetkili isimden dikkat çeken zam uyarısı
Merkez Bankası Başkanı neden hiçbir soruya cevap vermedi: Toplantıya katılan bankacılar çok şaşırdı

Ekonomi Haberleri