Köfteci Yusuf skandalında yeni gelişme! Domuz eti hangi ildeki şubede çıktı? Bakanlık ifşaladı

Köftelerinden alınan örnekte ‘domuz eti’ tespit edilen Köfteci Yusuf’tan ilk resmi açıklama geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde ünlü bir köftecide domuz eti kullanıldığı ortaya çıkmış ancak listede firmanın ismi açıklanmamıştı.

Skandalının ardından ‘Domuz eti kullanan ünlü köfteci kim?’ sorusunun cevabı merak konusu olmuştu. Sosyal medyada bu firmanın Köfteci Yusuf’un olduğu iddiaları konuşulurken, Köfteci Yusuf sessizliğini bozdu.

Domuz eti iddialarını yalanlayan firma “Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır" ifadelerine yer vererek etlerin üretim yerlerini öne çıkardı.

200'den fazla şubesi olan firma açıklamasında ‘bakanlığı suçlayarak’ şu ifadelere yer verdi: 15.02.2024'te Ankara Çankaya'daki bir şubemizden saat 11:25 - 11:40 aralığında pişmiş dönerden 400 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 27.02.2024'te çıkıyor. 29.02.2024'te Ankara Etimesgut'taki bir şubemizden saat 14:40-15:00 aralığında pişmiş köfteden 300 gram numune alınıyor. Analiz sonucu 07.03.2024 tarihinde çıkıyor. Her iki işlemde de ne çiğ üründen ne de pişmiş üründen şahit numune almıyorlar. Çiğ üründen de şahit numune alabilirlerdi. Çünkü gen testi çiğ ürün veya pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucu verir. Bize de çiğ üründen şahit numune bırakabilirlerdi. Çünkü biz tek merkezde üretim yapıyoruz. O ürünler tespit yapılan şubelerde üretilmedi.

“Bir olumsuzluk olsa tüm ürünlerimizde bulaş olurdu” diyen firma “280 şubemizde de benzer olumsuzluklarla karşılaşılırdı. Bu olumsuz analiz sonuçları normal prosedürde tespit yapılan şubeye hızlı şekilde tebliğ edilmeliydi” açıklamasını yaptı.

BAKANLIK LİSTEYE EKLEYİP YAYINLADI

Köfteci Yusuf’un bu açıklamasının ardından Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşaladığı listeyi güncelleyerek Köfteci Yusuf'u da listeye ekledi.

İlgili Haberler

Son dakika! Hastanede cinayet! Eşini öldürüp intihar etti
Sur cinayeti sonrası genç kızın İkbal itirafı kan dondurdu
Domuz etli köfteden sonra bir skandal daha! Salça diye vatandaşa ne satmışlar!

Gündem Haberleri