NARENCİYELER
C vitamini, greyfurt, portakal ve limon gibi narenciyelerde bol miktarda bulunuyor. C vitamini, vücudun kolajen üretimini teşvik eder ve aynı zamanda antioksidan özellik göstererek cilt hücrelerini serbest radikallere karşı korur.
KEMİK SUYU
Kemik suyu, popüler bir kolajen kaynağı. Hayvan kemikleri ve bağ dokusu birkaç saat kaynatılarak yapılan kemik suyu, kolajen, amino asitler, glukozamin, kondroitin, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi besin maddeleri açısından zengin. Kaliteli bir kemik suyu elde etmek için güvenilir bir kasaptan kemikler alarak kendi kemik suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
SARDALYALAR
Sardalya, kolajen bakımından zengin bir besin. Balığın derisi, pulları ve kemikleri, kolajenin büyük bir kısmını içeriyor. Sardalya genellikle bütün olarak tüketildiğinden, kolajen alımını artırmak için ideal bir seçenek.
KIRMIZI MEYVELER
Çilek, böğürtlen ve yaban mersini gibi kırmızı meyveler, kolajen sentezini desteklemenin yanı sıra cildi UV kaynaklı hasarlara karşı koruyan antioksidanlar içerir. Bu meyveleri düzenli olarak tüketerek cilt sağlığınızı destekleyebilirsiniz.
BROKOLİ
Brokoli, C vitamini açısından zengin bir sebze ve kolajen sentezine katkıda bulunuyor. Bir fincan pişmiş veya çiğ brokoli, günlük C vitamini ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılar. C vitamini, kolajen üretimi için hayati öneme sahiptir ve brokoli gibi C vitamini açısından zengin gıdaları diyetinize eklemek kolajen seviyelerinizi artırmanıza yardımcı olur.