Konteynerleri boşaltın talimatı! Depremzede öğretmenlere bir darbe daha

6 Şubat depremlerinden etkilenen Antep Nurdağ’ında, ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlerin konteynerleri dört gün içinde boşaltmaları istendi. Depremzedelere ihtiyaç ve taşınma yardımı ödemeleri yapılmadı.

6 Şubat'ta Maraş merkezli depremin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Antep'te, Nurdağı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlere konteynerleri boşaltmaları için 14 Haziran’a kadar süre verdi. Kararın, AFAD Koordinasyon Kurulu tarafından alındığı belirtildi.

YARDIMLAR YAPILMADI

Birgün'de yer alan habere göre, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısını sosyal medya hesabından paylaşan Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski üyesi CHP’li Uğur Kalkan, “AFAD Koordinasyon Kurulu öğretmenlerle ilgili karar aldı. Karar bugün okul ve kurum müdürlüklerine iletildi.

TATİLE GİDECEK VE YÖNETİCİLİKTEN AYRILANLARIN

Ücretli öğretmenlerin, tatile gidecek öğretmenlerin ve yöneticilikten ayrılanların konteynerleri boşaltması istendi. Bu zor şartlarda görev yapan öğretmenler için haksız bir uygulamadır. Tasarruf tedbirlerini Gaziantep'in farklı yerlerinde uygulayın. Bu yanlış karar gözden geçirilmeli ve öğretmenlerimiz kalacak yer sıkıntısıyla karşı karşıya bırakılmamalı” şeklinde tepki gösterdi.

Öte yandan, AFAD tarafından kira yardımları kesilen depremzedelere 10 bin liralık acil ihtiyaç ve 15 bin liralık taşınma yardımı ödenmediği belirtildi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AFAD'ın depremzedeleri mağdur etmesine sert tepki gösterdi. Barut, "Depremde halkımızı yalnız bırakanlar, şimdi de 10 bin liralık ihtiyaç ve 15 bin liralık taşınma yardımını ödemeyerek depremzedelere bir darbe daha vurdu" dedi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Adana dahil birçok ilde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için ödeneceği duyurulan 10 bin lira ve 15 bin lira tutarındaki taşınma yardımının yapılmadığını belirten Barut, "AFAD İl Müdürlükleri durumu üst yönetime bildirirken, AFAD Başkanlığı'nın ödeme yapmaması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Bağcılar’da mağara ev 8500 liraya kiraya verildi! Güler misin ağlar mısın?
Şeriata geçtik de bizim mi haberimiz yok! Askılı elbise giyen kız öğrenciler mezuniyet törenine alınmadı
Ambulansın önünü kesmişlerdi! Tutuklanan magandaların ifadesi ortaya çıktı

Gündem Haberleri