Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'ne göre (Eurostat), 2020'nin ikinci döneminde AB ülkelerine iltica eden göçmen sayısı bir önceki döneme kıyasla yüzde 69 oranında düştü.
Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre 2020'nin birinci döneminde iltica talebinde bulunanların sayısı 150 bine çıkarken, bir sonraki dönemde (Nisan-Haziran) bu sayı 46 bin 500'e kadar indi.
Covid-19 salgınına yönelik alınan önlemler dünya genelinde insanların hareket alanını daralttı. Bu durum iltica taleplerinin düşmesine neden oldu.
TÜRK VATANDAŞLARI 5'İNCİ SIRADA
Uyruğa göre bakıldığında 2020'in ikinci çeyreğinde AB ülkelerine en fazla iltica eden Suriye vatandaşları oldu.
AB ülkelerine yapılan başvuruların yüzde 16'sı Suriyelilerden geldi. Diğer ülkelerin payı ise şöyle: Afganistan yüzde 9, Venezuela yüzde 7, Kolombiya yüzde 6, Irak yüzde 4 ve Türkiye yüzde 4.
En fazla iltica başvurusu listesinde Türk vatandaşları (Irak ile birlikte) 5'inci sırada. Bu 3 aylık dönemde bin 861 Türk vatandaşı AB ülkelerinde iltica başvurusunda bulundu. Ancak bu sayının için AB üyesi olmayan Norveç ve İsviçre'ye yapılan iltica talepleri bulunmuyor.
İLK SIRADA ALMANYA VAR
14 bin 200 başvuru alan Almanya, Avrupa ülkeleri arasında yine en çok tercih edilen ülke oldu.
Almanya'yı 8 bin 900 başvuru ile Fransa, 7 bin 200 başvuru ile İspanya takip etti. Bu üç ülke AB'ne yapılan başvuruların yüzde 65'ini oluşturuyor.
İLTİCALAR AZALDI
Avrupa İltica Destek Ofisi (EASO) Avrupa Birliği ülkelerine iltica eden Türkiye vatandaşlarının sayısının nisan ayında yüzde 78 düştüğünü duyurmuştu.
Beklemede olan dosyaların Covid-19 nedeniyle uygulamalar esnasında kısmen çözüme kavuşturulduğu bildirildi.
Avrupa İltica Destek Ofisi'nin (EASO) konuyla ilgili yayımladığı raporda mart ayında iltica talep oranının yüzde 43 olduğu dikkat çekiyor.
Korona virüs Avrupa'ya ilticaları azalttı! Türkiye kaçıncı sırada?
Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'ne göre (Eurostat), 2020'nin ikinci döneminde AB ülkelerine iltica eden göçmen sayısı bir önceki döneme kıyasla yüzde 69 oranında düştü. AB ülkelerine yapılan başvuruların yüzde 4'ü Türkiye'den geldi. Bu rakam Türkiye'nin beşinci sırada yer almasına neden oldu.