Bu püf noktalarıyla, Kocaeli'deki ünlü lokantaların bulgur pilavı lezzetini evinize taşıyabilirsiniz. Lokantacıların yıllardır merak edilen bulgur pilavı sırrı nihayet açığa çıktı.
LOKANTA USULÜ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2,5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI
Soğanları ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile hafifçe kavurun.
Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyip biraz daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesi ilave edin ve iyice kavurun.
Bulguru ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.
Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın ve kapağını kapatın.
Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.
Bulgur pilavınız servise hazır.
İŞTE BULGUR PİLAVININ PÜF NOKTALARI
Tane tane bulgur pilavı için iri pilavlık köy bulguru kullanın.
Lokanta usulü bulgur pilavına o kıpkırmızı rengi veren, salça ve kiraz domateslerin birlikte kullanılmasından geliyor. Ayrıca güzel tat katması için hem domates hem de biber salçası ekleyin.
Pilav için kavrulan soğana birkaç diş sarımsak eklemek, bulgura farklı bir aroma katar.
En önemli püf noktası, bulguru çok karıştırmadan, kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletmektir. Bu sayede pilav tane tane olur ve asla birbirine yapışmaz.