Mansur Yavaş resti çekti! İmamoğlu ve istifa orucunu bozdu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, günlerdir konuşulan ‘istifa’ iddialarına net cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuştu. Yavaş, CHP'den istifa edeceği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasının kötü olduğu yönündeki iddialara da son noktayı koydu. İşte dikkat çeken o açıklamalar…

KURULTAYDA SİTEM ETMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Tüzük Kurultayı’nın ikinci gününde Mansur Yavaş, programda konuşma yapacağı bilgisinin kendisine 1 saat önce verildiğini belirterek “Ekrem mi, Mansur mu diye yakılan fitne ateşine odun atıyorsunuz” diyerek tepki göstermişti.

ESKİ ÖZEL KALEMİNDEN İMAMOĞLU'NA GÖNDERME

Bu tepkinin ardından kulislerde “Yavaş ile İmamoğlu’nun arası mı açıldı?” sorusu tartışılırken, bir dönem Yavaş’ın özel kalem müdürlüğünü yapan İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın bir paylaşımı tartışmaları daha da dikkat çekici hale getirmişti.

Arslan “Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez” ifadelerini kullanmıştı. Arslan’ın İmamoğlu’nu işaret ettiği iddia edilmişti.

“ÇOK ÇOK RAHATSIZIM”

Tüm iddiaların merkezindeki Yavaş, sessizliğini bozdu. Yavaş “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” tartışmalarına şöyle yanıt verdi: Çok çok rahatsızım. Gündemi biz işgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Bunlar konuşulmuyor. Bu tartışmaların hepsinin önüne geçiyor. Biz öncelikle kendi belediyemize, kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler olması lazım. Ben tek kelime etmiyorum bu konuda" dedi.

“YERİMİZDEYİZ, İSTİFA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

Yavaş, Aytunç’un “CHP’den istifa etmeyi düşünür müsünüz?” sorusunu da cevaplandırdı.

“Herkes her şeyi deneyecek. İçeriden dışarıdan yapacaklar” diye belirten Yavaş “Siyaseti yapanlar kendince oyun kurabilir ama biz bu oyunlara gelecek halimiz yok. Yerimizdeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey! Hayır, hayır, hayır… Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi, benim görevim Türkiye’ye örnek olacak en güzel çalışmaları yapmak. Bunlar ülkeyi iyi yönetir dedirtmek. Benim amacım bu. Ki onlar oy versinler” dedi.

Erken seçim tartışmalarını da değerlendiren Yavaş “Erken seçime muhalefet zorluyor. Haklı zaten. Halk sesini çıkarmaya başladı. Aritmetik olarak hükümet ‘Evet yapacak bir şey kalmadı. Bir güven tazeleyelim’ demedikleri sürece seçime de gidilemiyor maalesef” diye belirtti.

Gündem Haberleri