Mantı severler bu tarife mutlaka bakın!

Sizde mantıyı çok seviyor ancak, yapımında zorlanıyorsanız bu tarif tam size göre. Yufkadan mantı nasıl yapılır hep birlikte bakalım...

Mantı kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Yapım aşaması oldukça uğraştırıcı olan mantıyı yaparken zorlanıyorsanız ve dışarıdan hazır mantı almak istemiyorsanız endişelenmeyin. Hazır yufkalarınızı değerlendirebilirsiniz...

MALZEMELER

2 adet yufka (2 kişilik)

1 küçük boy rendelenmiş soğan

200 gram kıyma

Birkaç dal ince kıyılmış maydanoz

Karabiber

Tuz

FIRIN SOSU İÇİN

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı kaynar su

1 tatlı kaşığı salça

YOĞURTLU SOS İÇİN

1 diş kıyılmış sarımsak

1 çorba kasesi dolusu koyu kıvamlı yoğurt

Tuz

ÜZERİNİN SOSU İÇİN

1 çay kaşığı pul biber

Kuru nane

2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, karabiberi ve tuzu bir kaba alın.

Kıyma ile diğer malzemeler iyice birbiriyle karışana kadar karıştırın.

Yufkayı tezgaha serin ve iki kenarını biraz içe doğru katlayarak uç kısmına hazırladığınız karışımdan ekleyin ve sarın.

Bu şekilde her iki yufkayı hazırlayın.

İki parmak kalınlığı kadar boşluk bırakarak ruloları dilimleyin.

Dilimlediğiniz yufkaları kıymalı iç harcı yukarı bakacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Sosu için; bir kapta biber salçasını, sıvı yağı ve bir tutam tuzu karıştırın.

Daha sonra üzerine kaynar su ilave edip sos kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin.

Mantıyı fırından çıkarın.

Kaynayan sosu sıcak mantıların üzerine dökün ve 15 dakika daha fırında pişirin.

Süzme yoğurdu sarımsak ve tuz ile karıştırın.

Pul biber ve kuru naneyi küçük bir tavada tereyağın içine atıp kavurun.

Mantılar biraz ılıdıktan sonra servis tabağına alın.

Üzerinde önce yoğurdu sonra tereyağlı karışımı gezdirin.

 

Tarifiburada Haberleri