C vitamini, bir antioksidandır, kolajen üretiminde ve serbest radikallere karşı faydalıdır. Kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Marulun yeşil yaprakları klorofil açısından zengindir.
FAYDALARI NELERDİR
Marulun genel olarak tüm sindirim sistemine fayda sağlayan arındırıcı etkisi bulunmaktadır. Sağlıklı beslenen kişiler veya düşük kalorili beslenmek zorunda olanlar için düşük kalori miktarıyla ilk seçenekler arasında yer almaktadır. Marul hipertansiyon, kalp krizi ve diyabete karşı yararlı bir önleyicidir. Potasyum ve folik asit içerikleri marulun kalp ve damar sağlığını desteklemesini sağlar. Bakır ve demir kırmızı kan hücrelerinin üretimi için gerekliyken, havuçta da bulunan güçlü bir antioksidan olan beta-karoten, kandaki "kötü" kolesterol seviyelerini kontrol etmek için faydalıdır.