Maymun çiçeği Türkiye’de var mı? Bakan Memişoğlu’ndan flaş açıklama

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ülkeler arasında yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsüne ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği maymun virüsüne ilişkin endişe ve gelişmeler devam ederken, Türkiye’de varyantın olup olmadığı korkusu da vatandaşı sarmıştı.

Sosyal medyadaki korkutan iddiaların ardından açıklamaya yapan Bakan Memişoğlu, yeni bir açıklama daha yaptı.

“BAKANLIK OLARAK ALARMDAYIZ”

Türkiye’de virüsün görülmediğini vurgulayan Memişoğlu “Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple şu andaki pozisyonumuzda devam edeceğiz” dedi.

“COVİD GİBİ SALGINA SEBEBİYET VERMEZ”

Virüsün pandemi oluşturmayacağı yönünde bir düşünce olduğunu belirten Memişoğlu “Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok. İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız” diye konuştu.

Sağlık Haberleri