Canan Karatay bu kez de sütün fişini çekti. En güçlü kalsiyum deposu olan süt hakkında Canan Karatay, yıllardır yapılan yanlışın altını çizdi. Yıllardır yanlış içtiğimizi açıklayan Karatay, Anadolu''nun gizemli olan sarımsaklı süt tarifini önerdi.
SARIMSAKLI SÜT NASIL HAZIRLANIR?
1 su bardağı kaynayan sütün içine 1 diş sarımsak atın. Süt taşmadan ocaktan alın. İçindeki sarımsağı çıkartıp içine bir çay kaşığı bal koyup karıştırarak tüketin.
FAZLA TÜKETİMİ SAKINCALI!
Çocuklara yarım çay bardağı kadar verilmesi gerekir. Yetişkinler ise bir su bardağı kadar tüketebilir. Sarımsaklı süt kronik hastalar tarafından tüketilmemeli. Ayrıca antibiyotik ilaçlarla alınmamalı. Sağlıklı bireyler haftada 3-4 kez tüketebilir. Çocuklara ise haftada 2 kez verilmeli. Sarımsaklı süt güçlü bir antibiyotik kaynağı olduğundan fazla tüketilmesi sakıncalıdır.