Menzil Cemaati’nden ifşa sonrası itiraf! İlk kabul ettiler

Menzil Cemaati, kardeşler arasındaki miras kavgasının ifşa olduğu video sonrası, ilk hamlesini yaptı. Resmen duyurdular!

Menzil Cemaati’nin lideri Abdulbaki Elhüseyni’nin ölümünün ardından oğullarının arasında başlayan ‘taht’ kavgasında sular durulmuyor.

Milyon liralık araçlara binen, lüks içinde yaşayan Menzil şeyhi ve kardeşinin miras kavgası ortaya çıkan bir video ile ifşa olmuş, iki kardeş arasındaki diyalog cemaatin gündemine bomba gibi düşmüştü.

Videoda kardeşlerin en büyüğü Menzil Şeyhi Muhammed Saki'nin "Kiraların faizini bile istediler" dediği duyulmuş, diğer kardeşinin ise şeyhe “Babamın vefatının ikinci günü sizinkiler dergah bastı. Miras her şey demiştin” yanıtını verdiği kameralara yansımıştı.

Kısa süre önce video, fotoğraf çekmenin yasaklandığı Menzil’de ortaya çıkan bu video cemaati harekete geçirdi.

TARİKAT MAHKEMESİ KURULDU

'Menzil Yolu' isimli X hesabından bir açıklama yapan cemaat, tarikat mahkemesi kurulduğunu ve halifelerin karara bağlayacağını duyurdu.

“HAKEM HEYETİ TAYİN ETTİLER”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kıymetli kardeşlerimiz 22 Ekim 2024 tarihinde Menzil Camii’nde cemaat huzurunda bir toplantı gerçekleşmiştir. Rahmetli Gavsımızın mahdumları olan büyüklerimiz; miras, köy, ilim ve irşad mekanlarının durumu dahil tüm ihtilaflı konuların değerlendirilmesi ve hükme bağlanması hususunda bir hakem heyeti tayin etmişlerdir. Gavsımızın diğer üç halifesi, hüküm mercii olarak kabul edilmiştir. Bu hayırlı adımın en başta bütün kardeşlerimiz arasındaki muhabbetin tesisine ve ümmet-i Muhammed’in ihtiyaç duyduğu hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyoruz.

İlgili Haberler

8 yaşındaki kız çocuğu ipe asılı bulunmuştu! İntihar yalanının altından mide bulandıran gerçek çıktı
Son dakika... Teröristlerin kimliği belli oldu! Bakan Yerlikaya açıkladı
Bahçeli’nin Öcalan çağrısında ‘Erdoğan’ detayı! AKP'li Şamil Tayyar Cumhur İttifakı’ndaki çatlağı ifşa etti

Gündem Haberleri