Merevcen Mayısın ilk haftasında dikenlerin uçlarından çıkmaya başlar ve yaz aylarında da devam eder. Yetiştiği yere göre 15-20 cm. arasında değişen kahverenginden yeşile doğru değişen otlar çiğ olarak da yenir.
Aynı zamanda melevcen, merucan, sparna, diken ucu, diken mancarı ve kırçan olarak da bilinmektedir.
TEDAVİ EDİCİ ÖZELLİK
Yüksek kesimlerde zahmetle toplanan, kan temizlemeden deri hastalıklarına kadar birçok tedavi edici özelliği bulunduğu belirtilen Merevcen, özellikle Ordu’da mıhlama, börek, turşu, kavurma ve börek içi olarak tüketiliyor.
KAN TEMİZLİYOR
Kökü kaynatılıp içilirse kanı temizler aynı zamanda idrar söktürücüdür. Sedef hastalığına da iyi geldiği söylenir.Bazı şehirlerin yöresel pazarlarında bulunabilir.