MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız 'umut hakkını' anlattı: 22 Ekim bir milattır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Feti Yıldız, "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır" diyerek "umut hakkı"nı anlattı,.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Feti Yıldız, Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısının ardından yaptığı açıklamada, "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır" dedi. Yıldız, Bahçeli'nin konuşmasında bahsettiği "umut hakkı"na ilişkin olarak da bilgi paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yıldız, "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Feti Yıldız, Bahçeli'nin çıkışına binaen bir diğer paylaşımında ise MHP liderinin 'Umut Hakkı' hatırlatmasına işaret edip "Modern Ceza Hukukuna zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de 'Umut Hakkı' ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır. Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır" dedi.

İşte Yıldız'ın o paylaşımı:

Gündem Haberleri