MHP’li isimden CHP’li Meclis Üyesi Şerafettin Bahadır’a silahlı saldırı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP üyesi Şerafettin Bahadır’ın silahlı saldırıya uğramasına ilişkin ilk kez konuştu.

CHP üyesi Şerafettin Bahadır, dün akşam 31 Mart seçimlerinde MHP'den CHP'ye geçen Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde silahlı saldırıya uğradı.

Saldırıyı yapanların MHP'li Menduh Uzunluoğlu'nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve yanındakiler olduğu iddia edildi.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, saldırıya ilişkin “Sayın Bahadır ağır yaralanmış olup tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, Sayın Bahadır’a acil şifalar diliyoruz. Saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanıp adalet önüne çıkarılması için tüm çabalarımızı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, silahlı saldırının ardından çok sert konuştu.

“BU YAPTIKLARI NE YİĞİTLİKTİR NE DE MERTLİK”

“Bir kez daha uyarıyorum bu yaptığınız ne gücünüzü gösterir ne kudretinizi” diyerek uyaran Özel şöyle seslendi:

Kayseri Pınarbaşı’nda 31 Mart’taki seçim sonucunu hazmedemeyip, hakimleri tehdit edip, küfür ve hakaretler ederek seçimi haksız yere tekrar ettiren anlayış, yenilenen seçimde halktan bir kez daha aynı cevabı aldı. Ancak bu cevabı hazmetmek ve halkın mesajını almak yerine, bu kez de suçsuz günahsız bir insana, kız çocuğunun yanında savunmasızken, sopalarla saldırıp kurşun sıktılar. Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Biz, bu saldırıya karşı da metanetli duracak, sakinliğimizi koruyacağız. Gerilimin tırmanmaması, başka çocukların üzülmemesi için elimizden geleni yapacağız. Gereken adımları bu geceden itibaren atmaya başladık. Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir.

Politika Haberleri