Mucize bebek ailesine kavuştu

Bartın'da yaşayan Nur ve Taşkın Öz çiftinin 25 haftalık gebelikle 454 gram ağırlığında dünyaya gelen bebekleri Melek Mucize, ailesiyle buluştu.

Prematüre doğum nedeniyle ciddi solunum ve beslenme sorunları yaşayan Melek Mucize, hastanenin yoğun bakım ünitesinde 118 gün süren titiz bir tedavi sürecinden geçti. Ailesi bu süreçte her hafta Bartın'dan Ankara'ya 600 kilometrelik yol katederek bebeklerini görmeye geldi. Tedavinin sonunda, bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alan Öz çifti büyük mutluluk yaşadı. Melek Mucize, tedavi süreci boyunca 454 gramdan 2 kilogramın üzerine çıktı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Dr. Ayşen Sumru Kavurt, "25 haftalık gebelik oldukça düşük bir süre ve doğum ağırlığı da düşük olduğundan, Melek Mucize bebek daha yüksek risk altındaydı. İlk günlerinde solunum desteği aldı ve beslenme problemleri yaşadı. Ancak yoğun bakım sürecinde büyük bir ilerleme kaydetti. Şu an 118 günlük ve 2 bin 100 gram ağırlığında. Emerek beslenebiliyor. İleride gelişim takibi yapılacak, ancak şu an ciddi bir sağlık sorunu bulunmuyor," dedi.

Prematüre doğumların Türkiye'de her 10 bebekten birinde görüldüğünü belirten Dr. Kavurt, "Bu bebeklerin yoğun bakım ünitesinden taburcu olduktan sonra da izlenmeleri çok önemli. Ailelerin bu süreçte eğitimi ve sosyal-duygusal destekleri kritik. Ailelerle işbirliği içinde bir izlem programı oluşturulması gerekiyor," şeklinde konuştu.

Anne Nur Öz, "Süreç tahmin edilemeyecek kadar zordu. Sonuç kızımızın ismi gibi bir mucize oldu. Uzakta yaşadığımız için haftada bir ya da iki gün gelebildik, çok yorulduk. Bu süreç bizi hem psikolojik hem de maddi olarak etkiledi ama sonuç her şeye değdi. Babası çok heyecanlıydı, bebeğim karnımdayken bile ümidimiz yoktu. İyi gittikçe biz de mutlu olduk ve ismini Mucize koyduk," dedi.

Sağlık Haberleri