Muğla depremini saatler öncesinden bildi! 6’dan büyük deprem için o ili işaret etti

Saatler öncesinden üstüne basa basa “Enerji birikti” diyerek uyarı yapan ve Muğla depremini bilen Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yeni bir uyarı daha yaptı.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, saatler öncesinde Ege bölgesinde deprem riskine dikkat çekerek uyarmıştı. Bu uyarının üzerinden birkaç saat geçmesinin ardından Muğla’da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege depremine yönelik uyarısı nokta atışı tutan Kutoğlu, o ili işaret ederek 6’dan büyük deprem için yeni bir uyarı yaptı.

Dr. Kutluoğlu, özellikle İzmir ve çevresindeki fay hatlarının ciddi tehdit oluşturduğunu vurgulayarak “İzmir bölgesinde üç fay hattı bulunuyor. Manisa, İzmir’in kuzeyinde Bergama, Aydın ve Denizli’de toplamda beş fay hattı yer almakta ve bu fayların gerinim değerleri oldukça yüksek. Türkiye'deki en yüksek gerinim değerlerine sahip faylar arasında olduklarını görüyoruz” dedi.

“6’DAN BÜYÜK DEPREMLER ÜRETEBİLİR”

Kutluoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir ve çevresindeki bu tehditleri göz ardı etmemek lazım. Yaptığımız değerlendirmeler, bu fayların Türkiye'deki en yüksek gerinim değerlerine sahip olduğunu gösteriyor. İzmir çevresinde, Denizli'de, Aydın'da, Manisa’da ve Bergama hattındaki fayların uzunlukları nedeniyle 6’dan büyük, 7’ye varan depremler üretebileceğini söylemek mümkün.”

İlgili Haberler

Son dakika... İstanbul Merter'de E-5 üzerinde korkutan yangın!
AKP'den Bahçeli'nin sözlerine flaş cevap! Cumhur İttifakı’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor
Trafikte 32 bin 170 lira ceza kesilecek: Arabasında olmayan ecel terleri dökecek

Gündem Haberleri