Nar çiçeği hangi hastalıklara iyi gelir. Faydaları zararları nelerdir

Nar meyvesi, zengin antioksidan içeriğiyle bilinir ve nar çiçeği de aynı şekilde sağlık açısından birçok yarar sağlar.

C vitamini açısından zengin olan nar çiçeği, genellikle Hibiskus çayı olarak biliniyor ve bu içeceğin antibakteriyel, antioksidan ve antiviral özellikleri bulunuyor. Anavatanı Hindistan olan hibiskus bitkisi, hoş kokusu ve aromasıyla da dikkat çekiyor.

Son dönemde nar çiçeği, kış aylarında yoğun olarak tüketilen meyve narın çiçeği olarak da popülerlik kazanmış. Çay olarak tüketilen nar çiçeği, halk arasında Hibiskus çayı olarak biliniyor. Bu çayın kilo vermeye yardımcı olması ve cilt sağlığını desteklemesi gibi birçok faydası var. Ekşi bir tat ve hoş bir kokuya sahip olan nar çiçeği, hakkında merak edilenler yazımızda detaylandırılmış.

NAR ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI:

Nar çiçeği, yüksek antioksidan içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.

Vücuttaki iltihapların temizlenmesine yardımcı olur.

Diş eti sağlığına iyi gelir. Kaynatılmış nar çiçeğinin çiğnenmesi, diş etlerindeki iltihapları azaltır.

Anti-aging etkisi ile ölü hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, cildin parlaklık kazanmasını sağlar.

Kuzey Amerika, Kuzey Afrika ve Güney Amerika’da yaygın olarak kullanılır. Kireçlenmeye iyi gelir ve kireçlenmenin azalmasını destekler.

Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır ve ani şeker dalgalanmalarını dengeler.

Kolesterol ve tansiyon sorunları yaşayan kişiler tarafından da kullanılır.

Günlük tüketildiğinde kilo verme sürecine destek olur.

NAR ÇİÇEĞİNİN ZARARLARI:

Nar çiçeğinin genellikle bilinen bir zararı yok, ancak bazı kişilerin dikkatli tüketmesi öneriliyor. Hamileler, kemoterapi gören hastalar, bağırsak ve mide ameliyatı geçirenler ve gaz veya şişkinlik sorunları yaşayan kişiler, nar çiçeğini tüketmeden önce doktorlarına danışmalı.

Şifalı Bitkiler Haberleri