Narin cinayetinde önemli gelişme! Jandarmayı cesetten böyle uzaklaştırmışlar

Narin Güran’ın kaybolmasının ardından 19 gün sonra cansız bedeninin bir derede bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, yenge Hediye Güran adliyeye sevk edildi. Ayrıca sahte ihbarlarda bulunan iki aile üyesi de gözaltına alındı. Soruşturma genişletilerek devam ederken, arama çalışmaları sırasında bazı aile bireylerinin delilleri kasıtlı olarak karartmaya yönelik sistematik eylemler gerçekleştirdiği de tutanaklara geçti. İşte tüm ayrıntılar...

Sekiz yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmuştu. Günlerce süren arama çalışmaları hem köyde hem de çevresinde devam etmişti. Bu süreçte, Narin'in amcası olan muhtar Salim Güran, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Aramaların 19. gününde, Narin’in cansız bedeni mahalleye yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi’nde, üzerine taşlarla kapatılmış bir çuvalın içinde bulundu. Soruşturma kapsamında Narin’in annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcalar da dahil olmak üzere toplam 11 kişi tutuklandı.

Geçtiğimiz cuma günü, tutuklu amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran da gözaltına alındı ve dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ayrıca Narin’in akrabaları İsa ve Şeyma Kaya, olayı manipüle etmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

DEREDEN UZAK TUTMAK İÇİN…

Amca Salim Güran’ın işçisi olduğu belirtilen Ramazan Atasoy’un tutuklanma gerekçesinde, arama çalışmalarının “yanıltıcı ihbarlar ve dikkat dağıtıcı eylemlerle sabote edilmeye çalışıldığı” tespit edildi. Kararda, JASAT tutanaklarına göre "Suriyelilerin bulunduğu çadıra yakın bir yerde terlik bulunduğu" iddiasıyla jandarmanın yanlış yönlendirildiği, köyde yangın çıkarıldığı ve elektrik kesintilerinin yaşandığı, ayrıca 2 şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü yönünde ihbarlar yapıldığı belirtildi. Bu eylemlerin, jandarmanın Eğertutmaz Deresi’nden uzaklaştırılmasını amaçladığı ve bazı karartma girişimlerinin Güran ailesi üyeleri tarafından yapıldığı ifade edildi.

AMCA MI SORUMLU?

21 Ağustos’ta Narin Güran’ın kaybolduğuna dair ailesinin yaptığı ihbar üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Jandarma köyde araştırmalara başlarken, o sırada 6 saatlik bir elektrik kesintisi yaşandı. Bu kesintinin, tutuklu bulunan amca Salim Güran tarafından arama çalışmalarını engellemek amacıyla yapıldığı öne sürüldü.

KUZEN TERLİKLERİ GİZLEDİ

22 Ağustos’ta Narin’e ait olduğu iddia edilen bir terlik, Güran Ailesi’nin evine 2 kilometre uzaklıkta bulundu. Terliğin numarasının 26, Narin’in ise 31 numara giydiği belirtildi. Kuzeni Muhammed Kaya, ifadesinde terliği arama sırasında yolda gördüğünü ancak jandarmaya vermeyi unuttuğunu söyledi. Bu durum, delilleri karartma çabası olarak değerlendirildi. Narin’in terlikleri, cansız bedeninin bulunduğu çuvalın içinde ortaya çıktı.

BATTANİYE YAKILDI MI?

23 Ağustos'ta, Narin cinayetinin planlayıcısı olduğu iddia edilen A.R.G.’nin tarlasında bir yangın çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, Narin’in cansız bedeninin sarıldığı battaniyenin veya başka bir delilin bu yangında imha edilmiş olabileceği düşünülüyor.

ÜÇ KEZ DUŞ ALDI

Narin’in ağabeyi Enes Güran, kolundaki ısırık izi nedeniyle 29 Ağustos’ta gözaltına alındı. Ancak yapılan incelemeler sonrasında izlerin Narin’e ait olmadığı belirlendi. 18 yaşındaki ağabeyin, DNA kanıtlarını yok etmek amacıyla o gün 3 kez duş aldığı iddia edildi.

YANILTICI YÖNLENDİRME

Narin, 21 Ağustos’ta köyde en son 15.15’te görüldü. Aynı gün 15.40 ile 16.30 arasında cesedinin konulduğu kırmızı bir araç, bölgedeki askeri üssün kamerasına yansıdı. Ancak, Narin’in akrabaları kasıtlı olarak kızın nerede ve ne zaman görüldüğü hakkında yanlış bilgi vererek arama çalışmalarını yanıltmaya çalıştı. Askeri üssün görüntülerine ise ancak 8 Eylül’de ulaşıldı. Narin’in amcası Salim Güran ve cesedi gizlemekle suçlanan Nevzat Bahtiyar, arama çalışmalarına katılarak jandarmayı yanıltmaya çalıştı. Bu süreçte, aramalara dereden çok daha önce başlamaları gerekirken, uzun süre farklı yerlere odaklanıldı. Cinayet sonrası pek çok kişi, WhatsApp yazışmalarını sildi.

KUZENİN İFADESİ ORTAYA ÇIKARDI

Narin’in babasının amcasının kızı Birsen Güran (19), olay günü Narin’in saat 14.00’te evlerinin kapısını çaldığını ve kuzenleri Hatice ile Fatma’yı sorduğunu belirtti. Birsen Güran, amcası Salim Güran’ın kendisine “Narin’i 17.40’ta gördüğünüzü söyleyin, yoksa başın derde girer” dediğini de ifade etti.

GİZLİCE JANDARMAYI DİNLEDİ

Cinayet günü Van’da olan amca Fuat Güran’ın, kaybolma olayının ardından köye döndükten sonra telefonla konuşur gibi yaparak jandarmayı gizlice dinlemeye çalıştığı ortaya çıktı. Jandarma durumu fark ederek Fuat Güran hakkında iki kez tutanak tuttu.

Gündem Haberleri