Narin’den sonra bir vaka daha! Kayıp üniversite öğrencisi sırra kadem bastı!

Üniversite eğitimi için Mardin’den Van’a giden Rojin Kabaiş’den 3 gündür haber alınamıyor.

Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de kaldığı yurtta yemek yedi. Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan genç kız o günden bu yana sırra kadem bastı.

Sahile giderken annesiyle görüntülü konuşan genç kızın büfeye uğradığı, bankta oturarak gölü seyrettiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

TELEFONU SAHİLDE BULUNDU

Genç kızın cep telefonu, su şişesi ve keki sahilde bulundu. Van Gölü’nde sahil güvenlik ve polis ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı.

Kızlarından haber alamayan anne Aygül Kabaiş ve baba Nizamettin Kabaiş Diyarbakır’dan Van’a gelerek yürütülen çalışmaları takip etti.

Baba Kabaiş “Çocuk kimseyle tartışmamıştır. Kardeşiyle, annesiyle hiçbir sıkıntısı da yoktur. Sevinerek, isteyerek geldi. Buraya getirdiğim gün çok sevinmişti. Kimseyle bir düşmanlığımız yoktur. Buraya getirdiğim gün çok sevinmişti. Çarşıda gezdik, yemek yedik. Buraya teslim ederken video çekmiştik. Selamlaştık, gülerek ayrıldık” dedi.

Yurt yönetiminin kendisine çok geç haber verdiğini ifade eden baba Kabaiş “Erken haber verseydi daha güzel olurdu. Ondan dolayı şikayetçiyim. Çalışmalardan memnunuz. Çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Müdahale ediyorlar. Bize yer ayırdılar, yemek veriyorlar, polis memurları bizimle ilgileniyor” diye konuştu.

Baba, genç kızın annesiyle olan görüntülü konuşmasına ilişkin ise şu detayı verdi: En son annesiyle görüntülü konuşmuştu. Yemekten çıkarken kaybolduğu gün konuşmuşlar. Annesine kahve alacağını söylemiş. 11 dakika sürmüş konuşmaları. Annesi, kızımıza 'Okuluna alıştın mı' diye sormuş. Kızımız, alıştığını ve hoş vakit geçirdiğini söylemiş.

İlgili Haberler

AKP’de sürpriz istifa! Partiden ayrılır ayrılamaz öyle bir şey yaptı ki
Son anketten Erdoğan’a kötü haber! Halkın en sevdiği isim artık o değil
Narin cinayetinde yeni delil! Çuvalın içinde bulundu

Gündem Haberleri