Ne yaptıysa kazanamadı aldığı o kararla paraya para demedi! Herkese tavsiye etti

Yozgat'ta çiftçilik yapan Seyit Erol, hububat ekili 10 dönümlük kıraç arazisini badem bahçesine dönüştürdü paraya para demedi. Bu yıl 2 ton ürün elde etmeyi hedefleyen Erol, bademin kilosunu geçen sene 100 TL’den sattığını söyledi.

Arpa ve buğdaydan beklediği verimi alamayan Erol, badem yetiştirerek yılda 2 ton ürün elde etmeyi hedefliyor. Erol, badem bahçesinin budama ve ilaçlama işlemlerinin zahmetli olduğunu ancak bu işi severek yaptığını belirtiyor. Ayrıca bademin sağlığa olan faydalarını söyleyerek vatandaşların her gün bir avuç badem yemelerini tavsiyede bulundu.

Yozgat'ın Çekerek ilçesine bağlı Arpaç köyünde çiftçilik yapan Seyit Erol, daha önce buğday ve arpa üretimi yaptığı kıraç arazisinde badem yetiştirerek gelirini artırdı.

BU YIL 2 TON ÜRÜN BEKLİYOR

2017 yılında 10 dönüm arazisine 600 badem fidanı diken Erol, 2020 yılında 300 kilograma yakın ürün elde etti. Verimin sürekli arttığı bahçesinden bu yıl 2 ton ürün bekliyor.

"ÖNCEKİ YILLARDA ARPA VE BUĞDAY EKİYORDUK AMA KAZANCIMIZ YOKTU"

Arpaç köyünden girişimci Erol, kıraç arazisinde yıllardır arpa ve buğday ektiğini ancak istediği verimi alamadığı için alternatif bir ürüne yöneldiğini belirtti. “Köyümde çiftçilikle uğraşıyorum, badem bahçesini 2017 yılında kurdum, 2020 yılında 300 kilogram badem aldım. Daha önce burada arpa, buğday ekiyorduk ama kazancımız yoktu. Çorak arazi olduğu için badem dikmeye karar verdim. Burası 10 dönüm bir alan ve burada 600 ağaç var. Bu yıl verim çok yüksek, yağmur da iyi, bir sıkıntı olmazsa 2 tona yakın ürün almayı düşünüyorum” dedi.

"HUBUBATA GÖRE DAHA İYİ GELİR ELDE EDİYORUM"

Bahçenin bakımının zahmetli ve masraflı olduğunu vurgulayan Erol, “Bahçenin budaması, ilaçlaması çok zahmetli ama yine de bu işi severek yapıyorum, hububata göre çok iyi gelir elde ediyorum. Bademin kilogramını geçen sene 100 liradan sattık, bu sene fiyatlar henüz belli olmadı, duruma göre değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

O hisse rekor kazandırıyor! 100 bin lira yatıran paraya para demeyecek
Uzmanı tarih verdi: Hazırlıklı olun roket gibi fırlayacak
Merkez bankası raporu yayımladı! On binlerce firma borç batağında

Ekonomi Haberleri