O hisse rekor kazandırıyor! 100 bin lira yatıran paraya para demeyecek

Borsa İstanbul'da daha önce hiç yaşanmamış bir olay gerçekleşti. Gıda şirketinin hissesi yüzde 4 bin 500 yükseldi. İşte tüm ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da inanılmaz gelirler elde ediliyor. Gıda şirketinin hisseleri sadece bir yılda yüzde 4,500 oranında artış gösterdi. Bir yatırımcı, 1 yıl önce Tetamat Gıda hisselerinden 100 bin liralık alım yaptıysa, parası şimdi inanılmaz bir artışla 4 milyon 600 bin liraya ulaşmış olabilir. Bu hisse, 250 liradan alıcı bulurken, Perşembe günü borsada 9.050 TL'den işlem gördü. Bu tarz yükselişler daha önce hiç görülmedi.

ŞİRKET NE İŞ YAPIYOR?

Tetamat Gıda, sadece İstanbul Borsası'nda değil, tüm dünya borsalarında rekor getiriler sağlayarak işlem görüyor. Şirketin piyasa değeri 10 milyar TL'yi aşmış durumda.

Şu anda piyasada sadece 613 bin lot hisse senedi bulunuyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) duyurusuna göre, TETMT hisselerinin yüzde 44,7'si Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Zincir Mağazacılık Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından MİPAZ ve Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na devredildi.

AZ Kurutulmuş Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Türkiye merkezli bir gıda sektörü şirketidir. Şirket, kurutulmuş meyve ve sebzelerin üretimini gerçekleştirir. Ürünlerini koruyucu ve tatlandırıcı kullanmadan yapabilmek için Taze & Kuru Gıda İşleme Teknolojisi'ni kullanılır.

İlgili Haberler

Merkez bankası raporu yayımladı! On binlerce firma borç batağında
Mert başaran çok net konuştu: Yatırım yapın değerlenecek
Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak! Tarih netleşti

Ekonomi Haberleri