Yardımcısının kapısını kıran müdür hakkında yeni gelişme

Daha önce ‘Başı açık öğrenciye karışırız’ ifadeleriyle gündem olan Bursa Celalettin Öktem İmam Hatip Ortaokulu müdürü Ergin Kaya, yeni bir skandala imza attı.

İddiaya göre Kırbıyık, istemediği kadın müdür yardımcısının kapısını kırarak eşyalarını boşalttı. Söz konusu olayın ardından müdürün açığa alındığı belirtildi.

“MOBBİNG UYGULAMAYA BAŞLAMIŞ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, “Bir şekilde arkadaşımızın telefonunu bulan okul müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, arkadaşımıza WhatsApp mesajı ile; tayin istemeden önce neden kendisini arayıp sormadığını, yeni birini istemediğini, kendisiyle görüşmeden asla eski okulundan ilişik kesmemesi gerektiğini söyledi. Okul müdürü, 6 Kasım 2023’te göreve başlayan arkadaşımıza mobbing uygulamaya başlamış, açık açık arkadaşımıza orada olmasını istemediğini her fırsatta söyleyip, bunu belli edecek davranış ve eylemlerde bulunmuştur. Daha ilk günlerde odasına çağırıp, kılık kıyafetine dikkat etmesi gerektiğini, takıntılı biri olduğunu, birine taktı mı pis taktığını ifade etmiştir. Yani kindar biri olduğunu açıkça ifade etmiştir” açıklamasını yaptı.

“BAŞÖRTÜSÜ TAKMAYAN ÖĞRENCİYE DE KARIŞIRIZ”

Skandalların hedefindeki okul müdürü daha önce de toplantıda kullandığı “Bu okulda namaz, başörtüsü, Kuran, oruç tartışılamaz”, “Biz Müslümanların tarafındayız. O yüzden şort giyen öğrenciye de karışırız, başörtüsü takmayan öğrenciye de karışırız” ifadeleriyle gündem olmuştu.

Gündem Haberleri