'Onaylı randevu' sistemi ile randevuya katılım oranı arttı

Geçtiğimiz hafta başlayan Onaylı Randevu Sistemi, uygulanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sistem sayesinde randevuya katılım oranının arttığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde başlatılan Onaylı Randevu Sistemi, bir haftadan uzun süredir uygulanıyor ve randevuya katılım oranlarında önemli bir artış sağladığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sistem sayesinde randevulara sadakat oranının yükseldiğini açıkladı.

13 Mayıs Pazartesi günü uygulamaya konulan Onaylı Randevu Sistemi, hastaların randevularına sadakat göstermelerini ve hastanelerin kapasitesinin daha verimli kullanılmasını hedefliyor. Bakan Koca, sistemin şu ana kadar sorunsuz işlediğini ve randevuya katılım oranlarında belirgin bir artış olduğunu belirtti. Özellikle, önceden yüzde 30 oranında kullanılmayan kapasitenin, yeni sistem sayesinde daha verimli hale geldiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sistemin ilk haftalık sonuçlarını değerlendirirken, "Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim. Sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30'unu kullanamıyorduk. Bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim," dedi.

Bakan Koca, yeni sistemin Sağlık Bakanlığı'nda yapılacak Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda detaylı bir şekilde ele alınacağını ve bir aylık sonuçların gelecek ay açıklanacağını belirtti. Koca, "Bütün medyaya açık bir şekilde değerlendirme sonuçlarını açıklamış olacağız. Buradaki esas gündemimiz vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek," şeklinde konuştu.

Onaylı Randevu Sistemi'nde, hastalar randevularını MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla oluşturabiliyor. Randevuya gitmeden bir gün önce, saat 20.00'ye kadar hastaların randevularını onaylaması veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor. Bu uygulama, randevu iptallerinin ve son dakika değişikliklerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Bakan Koca, hastanelerde branş bazlı değerlendirmelerin yapıldığını ve bu değerlendirmelerin şehir hastaneleri ve eğitim araştırma hastanelerinden başlayarak devam ettiğini belirtti. "Hem illerimizde hem hastanelerimizde, başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar iniyoruz. Vatandaşın sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

İlgili Haberler

Bakan Koca'dan onaylı randevu sistemine ilişkin paylaşım
İstanbul'da hekime şiddet uygulayan saldırgan tutuklandı
MHRS'de yeni dönem başlıyor: Hastaneden randevu alacaklar dikkat!

Gündem Haberleri