Oyuncaklardan vergi alınacak mı? İlk resmi açıklama geldi

Meclis’e sunulmaya hazırlanan ek vergili yasa teklifinde ‘Oyuncaklara ÖTV var’ iddiasına ilişkin resmi açıklama geldi.

AKP’nin Savunma Sanayi Destekleme Fonu’nun gelirlerini artırma hedefiyle TBMM’ye sunduğu ek vergi kapsamlı yasa teklifinin ardından gözler nelere vergi geleceğine çevrildi.

Kredi kartları, 100 cc altı motosikletler, dronelar dahil çok sayıda üründen alınması öngörülen verginin oyuncaklardan da alınacağı iddiası sosyal medyada tartışma yaratmıştı.

GİB, ÖTV ALINACAK İDDİASINI YALANLADI

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. GİB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Bugün bazı sosyal medya iletilerinde ve basın yorumlarında kamuoyunun 'drone' ismi ile bildiği eşyanın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kapsamına alınması hususunun anlaşılamadığı görülmektedir. Üç tekerlekli bisikletlere, skuterlere, pedallı arabalara, oyuncak bebekler gibi çocuk oyuncaklarına vergi getirildiği şeklinde yorumlar yapılmış, iletiler paylaşılmıştır. Özetle, Kanun yazım tekniği olarak eşya adı şeklinde yazılması gereken ibarelerin, içeriğine girmeden sadece adından o eşyaya vergi getirildiği şeklinde yorumlanması doğru değildir. Dolayısıyla üç tekerlekli bisikletler, oyuncak bebekler, pedallı arabalar gibi oyuncaklardan ÖTV alınacağı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

İlgili Haberler

Köpeğe tecavüz etmek için soyundu! Sokak ortasında mide bulandıran skandal
Bursa'da vahşet! Eve girenlerin kanı dondu! 16 yaşındaki torun dehşeti yaşattı
Meteroloji 11 ili uyardı! Yer gök delinecek

Gündem Haberleri