Özgür Demirtaş kötü haberi verdi: Paramparça olacak

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla ekonomik sıkıntıların artacağını vurguladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sonbaharda ekonomik zorlukların daha belirgin hale geleceğini açıklarken, Demirtaş alım gücünün düşmesiyle birlikte dezenflasyon sürecinin endişe verici olabileceğini ifade etti. Demirtaş aynı zamanda Türkiye'nin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkacağına inandığını vurguladı.

Demirtaş, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorum yaşam çok zor. Sonbaharda daha da zorlaşacak. Dezenflasyon süreci iyice canımızı sıkacak. Alım gücü paramparça olacak. Ama eğer dayanabilirsek, düzlüğe çıkacağız. Türkiye güçlü ve dirayetli bir ülke, bu kötü günleri atlatmasını bekliyorum."

MİLYONLARIN GÖZÜ TEMMUZ'DA

Asgari ücretle çalışanlar, temmuz ayında yapılacak zam oranını dört gözle beklerken, yüksek enflasyon ve art arda gelen zamlar, vatandaşın alım gücünü önemli ölçüde etkiledi.

Asgari ücretlinin maaşı, zamlar karşısında eriyor ve bu durum asgari ücrete ara zam taleplerini gündeme getirirken, SGK uzmanları da asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunluluğuna işaret etmişti.

DAHA ÖNCE DE PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Demirtaş da konuya ilişkin önemli bir paylaşımda bulunmuş ve temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmaması durumunda en büyük sıkıntıyı alt gelir grubunun çekeceğini aktarmıştı.

Demirtaş, şu sözleri dile getirmişti:

"Temmuz ayında Asgari Ücrete zam yapılmaması durumunda: Yıl sonuna doğru, Alt Gelir Grubu, yakın tarihimizin en büyük alım gücü sıkıntısını yaşayacak. Alt Gelir grubunun finansal okuryazarlık eksikliği maalesef bu durumun bir sonucu olarak ortaya çıkıyor."

İlgili Haberler

Miras kavgaları sona erecek: En yüksek payı kimin alacağı belli oldu
Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak: Artık herkes onu kullanacak
En uygun fiyatlı altın bilezik modelleri: Düğün sezonu açıldı altına talep arttı!

Ekonomi Haberleri