Özgür Özel Bahçeli’nin yıllardır sakladığı sırrı açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek “Parti, bu ikisinden yaka silkiniyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya'da Rönesans Konteyner Kent'te depremzede vatandaşları ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek partisindeki iki isim hakkında sert eleştirilerde bulundu.

“MHP BÜYÜK BİR TEPKİ GÖSTERMELİYDİ”

Özel, siyasetin eleştiriye açık olması gerektiğini vurguladı ve “Siyasetçi eleştiriye açık olmalı. Ankara'nın göbeğinde Ülkü Ocakları Başkanına ait bir cenaze var. MHP’nin bu durumda büyük bir tepki göstermesi gerekirken sadece bir taziye tweeti atıldı” dedi.

“YARIM BİR İDDİANAME YAZMIŞLAR”

Özel, MHP'de iki ismin sürekli olayların içinde yer aldığını belirterek, “Timur Soykan’ın deyimiyle yarım bir iddianame yazmışlar. Tetikçiler, azmettirenler ve kaçtıktan sonra yardım edenler var ama bunların altında Audi marka arabaları çekenler yok” ifadelerini kullandı.

“PARTİ, BU İKİSİNDEN YAKA SİLKİNİYOR”

Özel, MHP içinde iki isimle ilgili kamuoyunun bilgi sahibi olmak istediğini ve partinin bu isimlerden rahatsız olduğunu söyledi.

“MHP’nin Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’ye bir kez daha sesleniyorum. Bu partinin içinde bazıları var. Genellemek istemiyoruz ama bu partinin bir evladı öldürülüyor ve iki isim var ki herkes bu kişilerin sorgulanmasını istiyor. Parti, bu ikisinden yaka silkiniyor” dedi.

“BU GÜCÜ NEREDEN ALIYORLAR?”

Özel, gerilimin düşmesi gerektiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde çok köklü değişiklikler yaşanacak diye yazıldı. Bu iki ismin durumu Türkiye’de vicdanları sızlatıyor. Her şeyin altından çıkıyorlar. Bu gücü nereden alıyorlar?” diye sordu.

Özel, Bahçeli’ye çağrıda bulunarak, “Bu siyasetten birilerinin temizlenmesi lazım ve bu da Devlet Bey’e düşer. Devlet Bey, geçmişte olumsuz ilişkilere son vermesiyle biliniyor. Bu işi halledeceğini düşünüyorum” dedi.

Yargıdaki bozulma hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Özel, “Yargının siyasetin elinden kurtulması gerekiyor. Suç türüne göre değil, işleyene göre sınıflandırma yapılıyor. Devletin birliği ve dirliği için kuvvetler ayrılığı esastır. Parti liderlerinin mutlaka yargıdan elini çekmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Politika Haberleri