Özgür Özel: İktidar olunca giderlerden sıfır atacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne'de yaptığı açıklamada, partisinin vizyonunu ve hedeflerini anlattı.

Özel, Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın tarafından bando eşliğinde karşılandığı Edirne Belediyesi’ne geçti.

Özel, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yerel seçimlerde elde ettikleri başarıya vurgu yaparak, "Yüzde 38’lik oy oranıyla 47 yıl sonra büyük bir başarı elde ettik. Ancak esas hedefimiz, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Atatürk’ün partisini iktidar yapmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığına CHP’li bir Cumhurbaşkanı seçtirmektir. Bunun için çalışıyoruz ve başaracağımıza inanıyoruz," dedi.

Özel, Bükreş’te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısında alınan kararlara da değindi. Toplantının Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sánchez ve Romanya Başbakanı'nın ev sahipliğinde gerçekleştiğini belirten Özel, "Toplantıda CHP’nin 31 Mart’ta kaydettiği başarıyı umut verici bir zafer olarak nitelendiren, CHP’nin güç kazanmasının altını çizen ve Avrupa Birliği hedefini sahiplenen bir deklarasyon yayınlandı," ifadelerini kullandı.

CHP'nin Avrupa Birliği hedefini yeniden sahiplendiğini vurgulayan Özel, "İktidarımızda maaşlardan sıfır atmadan, etiketlerden ve giderlerden sıfır atacağız. 5 kat fazla milli gelir ve 10 yılın sonunda 10 kat fazla satın alma gücü hedefliyoruz," dedi. CHP'nin hedefinin daha zengin bir Türkiye olduğunu belirten Özel, "Yöneticiler mütevazı ama halk zengin olsun diyenler Avrupa Birliği hedefinin peşinde yürüyebilirler. Orada tam 10 kat zengin halklar var," şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılacaklarını belirten Özel, "Uzaktan yakından katılan bütün pehlivanlara başarılar diliyoruz. Kazasız, belasız, sakatlığın olmadığı, centilmence yarışların olduğu, hak edenin kazandığı bir Kırkpınar ümidiyle hepinizi saygı ile selamlıyoruz," dedi.

Politika Haberleri