Partisinde istenmeyen Biden'dan seçim açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, seçim yarışından çekilme çağrıları ve kendisiyle ilgili eleştirilere yanıt vererek, "Seçim yarışından vazgeçmeyeceğim, kazanacağım." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Wisconsin'de düzenlediği seçim kampanyası sırasında Joe Biden, Donald Trump ile yapılan canlı yayın tartışmasının ardından çeşitli spekülasyonların döndüğünü belirtti. "Biden ne yapacak diye soruyorlar. İşte size söylüyorum. Seçim yarışından çekilmeyeceğim ve kazanacağım." diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Biden ayrıca, bazı kişilerin insanların verdikleri oyları umursamadan kendisinin seçim yarışından çekilmesini istediğini dile getirdi. Dilinin sürçtüğü anlarda ise, "Trump'ı 2020'de yeneceğim." ifadesini kullandı.

Yaşına yönelik eleştirilere ise, "Başkanlık dönemimde başarılar elde ederken çok yaşlı değildim." şeklinde yanıt verdi ve ekledi: "Trump'ı yenmek için de çok yaşlı değilim." Biden, Trump'ı "en büyük yalancı ve en büyük tehdit" olarak nitelendirirken, onu "hükümlü bir suçlu ve tek başına bir suç dalgası" olarak tanımladı.

Dünya Haberleri