Piyasa uzmanı Bakan Şimşek'in planını sızdırdı: Borsada çöküş dövizde patlama olacak

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, piyasalar hakkında açıklamalarda bulunurken dolar ve borsanın kaderini açıkladı.

Yatırımcılar varlıklarını değerlendirmek adına farklı yatırım araçlarını tercih ederken Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar ve borsa hakkında çarpıcı ifadelere yer verdi.

BORSADA REKOR SONRASI DÜŞÜŞ

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkarmasının ardından borsa, tarihi bir rekor kırarak 10 bin 800 seviyelerine ulaştı. Ancak, son günlerde ani bir düşüş yaşandı ve borsa şu an 10 bin 340 seviyelerinde işlem görüyor. Borsadaki bu düşüşün temel nedeni olarak vergilendirme dedikoduları gösteriliyor.

VERGİLENDİRME GELEBİLİR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kripto para varlıklarına vergilendirme getirileceğini açıklamasının ardından, borsa tarafında da hisse senetlerine benzer bir vergilendirmenin uygulanacağı yönünde söylentiler dolaşmaya başladı. Bu dedikoduların etkisiyle dolar/TL kuru 35,6 seviyelerine yükselirken, borsada belirgin bir düşüş gözlemlendi.

BORSA DÜŞECEK, KUR YÜKSELECEK

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsaya getirilecek vergilendirmenin büyük bir düşüşe yol açabileceğini vurguladı.

Zelyut, "Hisse piyasasına akacak milyarlarca doları engellemeye çalışıyoruz. Yanlış adımlarda ısrar edilirse, sonbaharı beklemeden kurun yükselmesine neden olur. En acı tarafı ise dolar kıtlığı yaşarken yabancı sermayenin kapılarını kapatacağız. Bu durumda ülkeye gelenler sadece faizden yararlanmak için tahvil almak isteyen yabancılar olacak" şeklinde ifadelere yer verdi.

DÖVİZ KURUNDA SON DURUM

Haftanın üçüncü gününde dolar ve euro kurları vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Dolar bugün düşüş eğiliminde. Son kapanışını 32,5308 TL'den yapan Dolar/TL kuru, alış fiyatı 32,5243 TL ve satış fiyatı 32,5373 TL olarak işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Euro da bugün düşüş gösteriyor. Bir önceki kapanışını 35,3954 TL'den yapan euro, şu anda 35,3769 TL alış ve 35,4139 TL satış fiyatıyla işlem görüyor. Euro, %-0.25'lik bir değişim yaşamış durumda.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Ekonomi Haberleri