Prof. Dr. Canan Karatay'ın insanın ömrünü uzatıyor dediği köfte tarifi: Tadını uçuşa geçiriyor

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından hem köftenin sağladığı faydaları hem de lezzetini arttıran yeni bir tarif paylaşıldı. İşte Karatay'ın ünlü köfte tarifi...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan köfte, sofraları süsleyen baş tacı niteliğindedir. Etin eşsiz tadını sunan köfte, şimdi Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği bir besinle daha da lezzetleniyor. Uzun yıllar boyunca sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşan Karatay, kuyruk yağının köftenin lezzetini 10 kat artırdığını keşfetti.

Kuyruk yağının köftelere eklenmesiyle ortaya çıkan bu muhteşem lezzet, evde kolayca hazırlanabilen bir tarifle sunuluyor.

İşte Karatay'ın kuyruk yağlı köfte tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg dana döş kıyma
  • 200 gr kuyruk yağı (çok ince doğranmış veya çekilmiş)
  • 1 bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet çarliston biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon (silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

  • Öncelikle biberleri çok ince doğrayın veya blender'dan geçirin.
  • Kıyma ve kuyruk yağını iyice karıştırın ve bir kaba alın.
  • Maydanozları ince kıyım yapın ve kıymaya ekleyin.
  • Bayatlamış ekmek içini ufalayıp malzemelere ekleyin.
  • Bulgur ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyerek tüm baharatları ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  • Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzetli olacağını unutmayın.
  • Yoğrulan köfte harcını şekil vermeden önce buzdolabında 1 saat dinlendirin.

KUYRUK YAĞININ FAZLASI ZARAR

Kuyruk yağının faydaları ve olumsuz yönleri de merak konusu olmaya devam ediyor. Kuyruk yağı yüksek doymuş yağ içeriği nedeniyle kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabiliyor. Bu yüzden aşırı tüketmemelisiniz.

İlgili Haberler

Türkiye'de yüzbinlerce kişinin muzdarip olduğu ayak mantarını 2 günde geçiriyor
Mandalinadan 60 kat fazla C vitamini içeriyor! Dünya'da 'Süper Meyve' olarak biliniyor
Bu yöntemle kireç ve su lekelerinden eser kalmayacak! Ovalamaya bile gerek yok

Yaşam Haberleri