Putin yeni Ukrayna planı için kolları sıvadı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 24 yıl sonra ilk kez Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile bir araya geldi.

Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen toplantıda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un bir araya geldi. Görüşme, başkentte düzenlenen resmi bir törenle başladı ve iki ülkenin bakan ve yetkililerinin katılımıyla genişletilmiş formatta devam etti.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Putin, Rusya ve Kuzey Kore arasındaki köklü ilişkilere vurgu yaparak, "Rusya ve Kuzey Kore, yıllardır sağlam dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri ile birbirine bağlı. Ülkelerimiz arasındaki etkileşim, eşitlik ve birbirimizin çıkarlarına karşılıklı saygı ilkelerine dayanıyor," dedi.

Ayrıca, "Ukrayna meselesi dahil olmak üzere Rus politikasına yönelik tutarlı ve değişmez desteğinize değer veriyoruz. Burada, ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya yıllardır dayatmaya çalıştığı hegemonik ve yayılmacılık politikasına karşı mücadelemizi kastediyorum" diye ekledi.

KİM JONG-UN: İLİŞKİLERİMİZ EN YÜKSEK GELİŞİM DÖNEMİNDE

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Putin ile görüşmesinin önemine dikkat çekerek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, en yüksek gelişim dönemine girdi ve stratejik öneme sahip. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler, geçen yüzyılda Kore-Sovyet ilişkileri dönemiyle bile kıyaslanamayacak kadar yüksek refah dönemine girdi," dedi.

Kim, Rusya'nın dış politikasına destek verdiklerini belirterek, "Kuzey Kore hükümeti, güçlü Rusya Federasyonu'nun dünyada stratejik istikrar ve dengenin korunmasındaki önemli misyonunu ve rolünü takdirle karşılıyor. Rus hükümeti, ordusu ve halkını, ülkenin egemenliğinin, güvenlik çıkarlarının ve toprak bütünlüğünün korunması amacıyla Ukrayna'da özel askeri operasyonu uygulamasında destekliyoruz" ifadesini kullandı.

BATI'YA GÖZDAĞI

Putin, Batı'ya yönelik mesajlar da vererek, Kuzey Kore ile alternatif ticaret mekanizmaları geliştireceklerini söyledi. Kim Jong-Un ise, "Dünyadaki durum değişken ve gittikçe zorlaşıyor. Bu durumda Rusya ile stratejik bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Rusya'nın siyasetini tümüyle koşulsuz destekleyeceğiz," dedi.

İlgili Haberler

Öldüresiye dövüldüm demişti... Mika Raun saldırının sebebini gözyaşları içinde açıkladı!
Deniz Baykal’ın kara kutusu itiraf etti! 22 yıl önce Erdoğan’dan ne istedi?
Kiralara rekor zamlar kapıda

Dünya Haberleri