Yeniçağ yazarı ekonomist Remzi Özdemir, köşe yazısında Turgut Özal'ın iktidara geldiği dönemde Türkiye'de devrim niteliğinde yasal düzenlemeler yaptığını belirtti. Özdemir, "Mesela 1980 öncesi hiç unutmam; polis, şehirlerarası otobüsleri durdurup insanların üzerinde tabakada sarma tütünden yapılmış sigara arardı. Üzerinde 1 paket yabancı menşeli sigara yakalatmak suçtu" ifadelerini kullandı.
Özal’ın 1983’te başbakan seçilmesiyle bu ve benzeri birçok insan haklarını ihlal eden uygulamaların kaldırıldığını söyleyen Özdemir, "Türkiye için gerçekten çağ atlanan bir dönem olmuştu. Aslında dünya için olağan olan sıradan haklar Özal ile birlikte Türkiye’ye getirildi" dedi.
Remzi Özdemir, aradan 31 yıl geçtikten sonra Türkiye'nin AKP iktidarı döneminde antidemokratik uygulamalarla geri adım attığını ifade etti. Özdemir, "Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok hükmünde saymak, yargı kararını tanımamak daha onlarcası. Türkiye’ye gelen insanların üzerinde 2. cep telefonu arama gibi insanlık onuruna aykırı davranışlar hep AKP döneminde yaşadığımız şeyler" diyerek durumun vahametini vurguladı.
Son olarak Instagram'ın kapatılmasını eleştiren Özdemir, "Gerekçesi katalog suçları olarak dayatılan konuların Meta tarafından kabul edilmemesi. Şimdi Meta yani Instagram’a ceza verildiği iddia ediliyor. Meta’nın da çok umurunda" dedi. Özdemir, bu tür uygulamaların Türkiye'ye zarar verdiğini belirterek, "Bu daha ne kadar devam edecek bilinmez ama bir yandan da ülkeye yatırım bekliyoruz" diye ekledi.
Türkiye'nin yüksek faiz oranlarına rağmen yabancı yatırımcı çekemediğini belirten Özdemir, "Sanıyoruz ki, yüzde 50 faiz veriyoruz diye yabancı koşa koşa bize gelecek. Gelmiyor işte. Çünkü sana güvenmiyor. Senin yasalarına ülkendeki hukukuna güvenmiyor" ifadelerini kullandı.
Özdemir, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Londra ziyaretinde yaşanan bir olayı anlatarak, "Nureddin Nebati bakan olduğunda ilk hafta Londra’ya gitmişti. Orada bir fon yöneticisi Türkiye’de yaşanacak hukuksal sorunu nasıl çözeceklerini soruyor. Bakan Nebati cebinden kartını çıkartıp üzerine cep telefonunu yazıp fon yöneticine uzatıyor. Beni istediğin saat ara sorunu çözerim. İşte o fon yöneticisi o an şok oluyor. Çünkü fonlar kişisel ilişkilerle değil, yasalara güvenerek yatırım yapar" dedi.
Mehmet Şimşek'in çabalarına rağmen Türkiye'ye yabancı yatırımcı gelmediğini söyleyen Özdemir, "Şimşek’in işi, dahası bizim işimiz çok zor" diyerek yazısını sonlandırdı.