Restoranlarda yeni dönem! Menülerdeki fiyatlar yarı yarıya indi

Restoranlarda fiyatların iyiden iyiye artmasıyla beraber yeni önlemler alınmaya başlandı.

Restoranlar, gıda enflasyonundan etkilendiği için yemek menülerinde ve sunulan yemeklerde değişiklikler yapmaya başladı.

Fiyatlardaki yükselişle birlikte, restoranlar müşteri kaybını azaltmak için porsiyon ve miktarlarda değişiklikler yaptı. Yeni menülerde daha hesaplı ancak daha küçük porsiyonlar sunulan yemekler, "eko" adı altında menülere ekledi.

Örneğin, bir restoranda patlıcan kebabının porsiyonundaki şiş sayısı azaltılarak fiyatlar yarı yarıya indirildi.

Restoran işletmecileri, ekonomik ürünlerin daha uygun fiyatlı ve küçük porsiyonlu olduğunu vurguladı.

Paket servislerinde ise farklı bir sisteme geçildi

Örneğin, yarım porsiyon olarak sunulan yemeklerde fiyatın normal porsiyona göre daha düşük olmasına rağmen, işletmeler ekstraların maliyetini dikkate alarak 3'te 2 oranında ücret talep edilecek.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların ana ürünlerinde gramajı azaltarak fiyatları düşürmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ancak Işıksever, et fiyatlarının kontrol altına alınmasının önemine vurgu yaparak, bu durumun Ramazan menülerine ve diğer ürünlere de yansıyacağını belirtti.

İlgili Haberler

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Asgari ödeme tutarı artacak: Ünlü ekonomist canlı yayında aldığı duyumu paylaştı
Emeklilerin maaşına o ücret eklenecek! SGK uzmanı canlı yayında müjdeyi duyurdu
Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! O tarihten itibaren bunu yapmayanın cüzdanı alev alacak

Ekonomi Haberleri