Sabancı ailesinde miras krizi. Miras alamayan Sabancı’dan şoke eden itiraf

Güler Sabancı’nın babası İhsan Sabancı’nın resmen evlenmediği ikinci eşinden olan çocukları Sevgi Sabancı, 20 yılı aşkın süredir devam eden hukuk sürecine ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verdi.

Sabancı Holding'in kurucusu Hacı Ömer Sabancı'nın en büyük çocuğu İhsan Sabancı'nın, resmi nikah olamayan ikinci eşinden olan çocukları, 20 yılı aşkın süredir Sabancı ailesine karşı hukuk mücadelesi veriyor.

İhsan Sabancı, resmen evli olduğu Yüksel Sabancı ile evliliği sürerken, 1961 yılında Adana'da fakir bir mahalleden geçerken tanıştığı Nevin Tenik ile imam nikahı yaparak birlikte yaşamaya başladı. Sabancı ailesi bu durumu hiçbir zaman kabul etmedi ve İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik’ten olan çocukları Sevgi Sabancı, Sevilay Sabancı Çınar ve Murat Sabancı'yı aileden biri olarak görmedi.

NEVİN TENİK İLE İHSAN SABANCI

Sevgi Sabancı, Aralık ayında yayımlanan "Adana’da Piç Olmak: Öteki Sabancılar" kitabında, babası İhsan Sabancı, annesi Nevin Tenik ve kendisi de dahil üç çocuğun Sabancı ailesi tarafından maddi ve manevi olarak dışlanmalarının 60 yılı aşan hikayesini anlattı.

Sevilay Sabancı Çınar, hukuk mücadelesi sonucu Sabancı Müzesi’nin içinde bulunduğu Emirgan’daki Atlı Köşk’ün 1/48 hissesini elde etti. Bu hissesi sahibinden.com’da 200 milyon TL’ye satışa çıkarttı. İlanda, "10 oda 3 salon", "mülk sahibi oturuyor", "hisseli" ve "krediye uygun" ifadeleri yer aldı.

“BABAMIN ANISINA YAZDIĞIM KİTAPTA ANLATTIM YAŞADIKLARIMI”

Sabancı ailesine karşı verdiği hukuk mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulunan Sevgi Sabancı dikkat çeken ifadelere yer verdi.

22 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini aktaran Sevgi Sabancı, “2010’dan beri de daha ciddi bir sürecin içine girdim. Biz üç kardeşiz. Üçümüz de dava açtık. Babamın 6 çocuğu var. Onunla çok özel ve güçlü bir bağımız vardı. Babamı 16 yaşındayken kaybettim. Babamın anısına yazdığım kitapta anlattım yaşadıklarımı. Aslında hakkım olan verilseydi, ben sulh içinde çözmek isterdim. Bunun için de çok çaba sarf ettim. Maalesef sulh içinde çözülemedi. Yoksa ben de aile konularımızı deşifre etmekten memnun değilim” şeklinde ifadelere yer verdi.

SEVGİ SABANCI

"MİRASIMIZ GASP EDİLDİ"

Sevgi Sabancı, babasının annesiyle ilişkisinin başladığı dönemi ve yaşadıkları zorlukları anlatarak, "Babam evliyken, annemle ilişkisi başladı. Annem babamla imam nikahı kıydığında 16 yaşındaymış. 1960’lar Adana’sında yaşanıyor. Aslında herkes kendi durduğu yerden haklı. Babamın eşi de mağdur oldu. Annem de. Ama biz de mağdur olduk." diyor.

İHSAN SABANCI’NIN NEVİN TENİK’TEN OLAN ÇOCUKLARI

"HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Sevgi Sabancı, miras davasını kazanırsa babası İhsan Sabancı adına bir vakıf kurmayı planladığını belirtti:

"Babam çok kilolu bir insandı. Kilosundan dolayı sağlığı çok etkilenmişti. Obeziteyle mücadeleyle ilgili vakıf kuracağım ve ciddi miktarda oraya bağışta bulunacağım. Geri kalan parayı da 2 evladıma bırakacağım. Miras davasını kazanacağıma inanıyorum. Hakkımız vekalet yoluyla devredilmiş. Vekalet burada kötü niyetle kullanılmış ve hakkımız elimizden alındı."

Gündem Haberleri