Sabiha Gökçen Havalimanı'nın gelecek hedefleri duyuruldu

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, geleceğe yönelik hedeflerini açıkladı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, havalimanının inşaat sürecinden bugüne kadar olan gelişimi ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı. Ersoy'un açıklamalarından öne çıkan noktalar şunlar:

İstanbul’un stratejik konumu, Asya ve Afrika'ya kayan küresel uçuş ağı nedeniyle havacılık sektörü için büyük bir önem taşıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (ISG), ekonomik fırsatlar sunan havayolu şirketlerinin tercihiyle önemli bir transfer merkezi haline geldi. İstanbul’un başlıca uçuş noktalarına yakınlığı ve çeşitli bağlantı seçenekleri, havalimanının potansiyelini artırıyor.

Küresel havacılık sektöründe agresif bir büyüme yaşanırken, ISG'deki hızlı büyüme dönemsel olarak kapasite sorunlarına yol açabiliyor. İkinci pistin kullanıma girmesiyle birlikte kapasite artırım ihtiyacı daha belirgin hale gelecek ve bu konuda gerekli adımlar atılacak.

Her gün on binlerce kişinin kullandığı havalimanının altyapısını yenilemek zorlu bir iş. 14 yıldır hizmet veren ISG’de gerekli alanlardaki yenileme çalışmaları titizlikle sürdürülüyor ve konfor artırma çabaları kontrollü bir şekilde devam ediyor.

ISG, diğer havalimanları gibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı değil. Denetim ve düzenleme sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı’na bağlı HEAŞ tarafından yürütülüyor. Bu nedenle, ISG’nin karar süreçleri diğer havalimanlarından farklı işliyor.

ISG, şehir içi ulaşım çeşitliliği ve merkezi konumuyla “Şehrin Havalimanı” olarak tanıtıldı, ancak bu ifade artık “şehirlerin havalimanı” olarak güncelleniyor. İstanbul dışında Gebze, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Bilecik, Yalova ve Düzce gibi şehirlerden de ulaşım mesafesinde bulunuyor.

ISG’nin avantajlarını geliştirerek İstanbul’u ve Türkiye'nin farklı şehirlerini daha çok bağlantıyla bağlamayı, konforlu, kolay ve hızlı ulaşımın merkezi yapmayı hedefliyoruz. Kapasite artırım çalışmaları ile ISG’nin Türkiye, Avrupa, Asya ve Afrika’nın en büyük transfer merkezlerinden biri olma potansiyeli bulunuyor.

Son Kurban Bayramı’nda yaşanan yoğunluk nedeniyle ekipler büyük çaba gösterdi. Personel sayısını artırarak ve güvenlik noktalarındaki cihaz sayısını çoğaltarak süreci kolaylaştırmaya çalıştık. Havalimanındaki yenileme ve optimizasyon çalışmaları mevcut trafiği olumsuz etkilemeyecek şekilde planlanıyor.

Mevcut terminal tesislerini geliştirmek amacıyla 24 proje, yaklaşık 35 milyon euro yatırımla 2025 yılının ilk yarısında tamamlanacak. Nisan ayında 474 araç kapasiteli yeni otopark kullanıma açıldı ve kapasitenin yüzde 20 artırılması için yaklaşık 7 milyon euro yatırım yapılıyor.

Ekonomi Haberleri