Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan ve 19. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından emlak danışmanına verilerek 16 milyon TL bedelle satışa çıkarıldı.
Kilisenin satış süreciyle ilgili bilgi veren emlak danışmanı Vahap Yıldız, kilisenin tescilli bir kültür varlığı olduğunu ve satışında herhangi bir engel bulunmadığını belirtti.
TAPU KAYITLARINDA SAMANLIK OLARAK GEÇİYOR
Göydün köyünde bulunan ve Surp Garabet olarak da bilinen Tarihi Tuzhisar Kilisesi, tapu kayıtlarında samanlık olarak geçiyor.
Kesme taşlarla yapılan ve içerisinde ve dış yüzeyinde haç işaretleri bulunan kilisenin 2012 yılında 1. Grup Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescillendiği ifade edildi.
16 MİLYON TL BEDELLE SATIŞA ÇIKARILDI
Kilisenin sahibi Hatice Akay'ın, kilisenin atıl durumda olması ve satılmasını istemesi üzerine emlak danışmanı Vahap Yıldız aracılığıyla satışa çıkarıldığı açıklandı.
Yıldız, kilisenin tescilli bir kültür varlığı olduğunu ve bugün itibarıyla 16 milyon TL bedelle satışa sunulduğunu belirtti.
ERMENİLER TARAFINDAN KULLANILDI
Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kilisenin 19. yüzyılda yapıldığını tahmin ettiklerini ve bir zamanlar bölgede yaşayan Ermeni topluluğu tarafından kullanıldığını dile getirdi.
Kilisenin geçmişinde 1. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan göç dalgasıyla atıl duruma geçtiğini ifade eden Yıldız, satış ilanının yayımlandığını ve yeni sahibine hayırlı olmasını dilediğini belirtti.