Sahte veteriner skandalı! Hayvanlara yaptıkları kan dondurdu! Sayı her geçen gün artıyor

İzmir’de çok sayıda hayvana yanlış tedavi uygulayarak, kiminin ölümüne sebep olduğu, kimini de kaybettiği iddia edilen sahte veteriner Hüseyin Ş.’nin mağdurlarının sayısı her geçen gün artıyor. Son mağdur Elif Melisa Kıymık, 3 yaşındaki köpeği Venüs’e yapılanları Günboyu’na anlattı.

GÜNBOYU/ ÖZEL HABER/ ESMA KARAYEL

Aydın Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden kovulduğu, veterinerlik belgesi olmadığı iddia edilen sahte veteriner hekim Hüseyin Ş. hakkında gelen ihbarlar tüm kenti ayağa kaldırdı.

İzmir’de çalışan Hüseyin Ş.’nin çok sayıda sahibi olan hayvana fahiş fiyatlarla yanlış tedaviler uyguladığı, hayvanların bir kısmını kaçırdığı, bir kısmının da ölümüne sebep olduğu iddia edildi.

Köpeğinin mental olarak saldırgan bir yapıya sahip olduğunu, uyku apsesi olduğunu belirten Elif Melisa Kıymık, köpeği Venüs’ün kedilerle oynarken düşüp kalçasını kırdığını, arka ayaklarının zarar gördüğünü, evinden ambulans yada arabayla alacak bir veteriner arayışına girdiğini, son çare annesinin komşusunun önerisi ile Hüseyin Ş. isimli ‘sahte veteriner’ ile tanıştığını söyledi.

“KÖPEĞİMİZ İYİ OLSUN DİYE 50 BİN DE İSTESE VERECEKTİK”

Kınık, süreci şöyle anlattı: Eve gelip bizden 7 bin lira aldı toplamda 14 bin lira üzerine konuştuk. O gün bize 50 bin lira dese çıkarıp verecektik köpeğimiz iyi olsun diye. Venüs’ü evden aldı arkadan sizi arabayla takip edelim dedik. Siz gelmeyin konum atacağım dedi. Sonra mesaj atıp konumu atmasını istediğimde ‘Burası çok hijyenik bir ortam gelseniz de sizi içeri alamam merak etmeyin sizi görüntülü arayacağım. An be an durumunu bildireceğim’ dedi.

“HEP UZAKTAN GÖSTERDİ”

Bu süreçte veterinerin, köpeği Venüs’ü görüntülü aramalarda hep uzaktan gösterdiğini ifade eden Kınık “Köpeğimin solunum cihazına bağlı olduğu görüntüyü gördüm. Ayağına dikişlerine bakabilir miyiz dediğimizde üstünkörü gösterip hemen geri kapattı” dedi.

FOTOĞRAF İSTEDİKLERİNDE BAHANELERLE OYALADI

Sahte veterinerin Kurban Bayramı öncesinde 2 bin lira daha istediğini ve parayı verdiklerini belirten Kınık, fotoğraf istediklerinde veterinerin kendilerini ‘Şuanda acil yaralanma var ona gidiyorum, kızım hasta şuan atamam’ gibi sözlerle oyaladığını söyledi.

“BURASI HAYVAN ÜRETİM ÇİFTLİĞİ…”

Sahte veterinerin ‘Size söylemeyi unuttum Venüs 2 gün önce gece atak geçirdi yoğun bakımda malzemem yetersiz röntgen çekemiyorum, sabah Alsancak’ta veteriner kliniğine götüreceğim oradan teslim alırsınız’ dediğini iddia eden Kınık şöyle devam etti: Biz o an almak için ısrar ettik, o da ‘Burası hayvan üretim çiftliği, sahibi olmadan sizi içeri sokamam pazartesi gününü bekleyin’ dedi. O gece bize ‘Hayvanınızın kalbi durdu’ diyerek mesaj attı. Hiçbir şekilde gömmesini istedik hayvanımızın bedenini biz vermesini istedik yarın öğlen getireceğim söz’ dedi. Pazartesi’den itibaren bu adam ulaşamadık, bizi engelledi ben avukat tuttum. Avukatım Tuğçe Berber ve HAYTAP’ın avukatı ikisi birlikte davamızı yürütüyor.

ÇOK SAYIDA MAĞDUR VAR

Kullandığı sahte belgede dolayı ceza alan Hüseyin Ş.’nin hakkında çok sayıda dava açıldığını belirten Kınık, tüm şikayetlerin tek bir dosyada toplanacağını belirterek dosyaya savcı atandığını söyledi.

Aynı veteriner tarafından mağdur edilen bir başka hayvan sahibi ise Büşra Hanım. İddiaya göre Büşra Hanım öneri üzerine, vurulan kedisini ameliyat etmesi için Hüseyin Ş. ile iletişime geçti.

AMELİYAT ETTİ AMA İZİ YOKTU

Kliniğin Urla’da olduğunu söyleyen sahte veteriner, iddiaya göre Büşra Hanım’ı da kediyi aldıktan sonra video ve fotoğraflarla oyaladı, iyi olduğuna inandırdı. Kedisini teslim aldığında baygın halde olmasından şüphelenen Büşra Hanım’ın kedisi 3 gün sonra rahatsızlandı. Enfeksiyon kapan kedinin ateşi 42,30’ta çıktı. Kedinin vücudunda doku kayıpları olduğu, ameliyat edilen yerlerin traş edilmediği ortaya çıktı.

KLİNİĞE BAĞLI DEĞİLİM İTİRAFI

Büşra Hanım şunları anlattı: Bize dikişler attığında batikon kullandırttı veterinere gerek olmadığını eve gelip tedavisini evde gerçekleştireceğini söyledi. Sitiril bir ortam olmadığını söyledim ve buradaki birinin kliniğinde yapabileceğini söylediğimde İzmir’e kendi kliniğine götüreceğini kedinin iyileşme sürecini kendisi takip edip iyileştiğinde bizlere ulaştırabileceğini söyledi. Ödemiş’te olan veteriner hekimin arayıp birlikte bu ameliyatı yapabileceğini söylediğinde hasta yakınları ile görüşebilirsiniz kabul ederlerse siz yapın ben gelemeyebilirim dedi kedim bugün öldüğünde neden gelmediğini sorduğumda başarılı bir ameliyat olduğunu problemin onda olmadığını buradaki doktorun doğru bir teknik uygulamadığını dile getirdi ve sorduğumuz hiçbir soruya düzgünce cevap veremedi ve itiraf üzerine kliniğe bağlı değilim diye cevap verdi.

Gündem Haberleri