Saldırdığı bayrağı işte böyle öptü. Kıskıvrak yakalandı

Suriye'nin El Bab kentinde Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırının faili yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 30 Haziran gecesi Kayseri'de başlayan ve ardından diğer illere yayılan Suriyeli mültecilere ait ev ve işyerlerine yönelik eylemler, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye karşıtı protestolara yol açtı.

Türk bayraklarının yakıldığı, Türk plakalı araçlara saldırıldığı ve Türk askerlerine karşı eylemler düzenlenmeye çalışıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Güçleri harekete provoke edenlere ilişkin harekete geçti.

ÖNCE SALDIRDI SONRA ÖPTÜ, AF DİLEDİ!

Türk bayrağına yönelik provokasyon girişiminde bulunanlar da Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yakalandı.

Suriye’nin El Bab şehrinde gerçekleşen olayla ilgili olarak, 2007 doğumlu bir kişi suçunu itiraf ederek gözaltına alındı. Kişi, Türk Jandarmaları tarafından alınan ifadesinde kendisini azmettiren akrabasının adını vermiş ve onun da yakalanması için çalışmalar başlatılmıştır.

Provokasyonda yer aldığı için pişmanlık ifade eden şahıs, “Türk bayrağına saldırdım, çok pişmanım. Türk halkından özür diliyorum” şeklinde ifadesinde bulundu.

Şahıs, pişman olduğunu dile getirerk, Türk bayrağını öperek başına koydu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya ilişkin, “Bayrağımıza el uzatan haine de, onu oraya gönderen silahlı efendilerine de bu devlet, gereken cevabı en sert şekilde verir” ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri