Sapık doktor yıllarca kadın hastalarına dehşeti yaşattı! Savunması pes dedirtti

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Doktor A.T.C. (58), muayene sırasında 7 kadın hastasına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Bilirkişi raporu bu iddiaları doğrularken, A.T.C.'nin 153 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bağırsak ve mide sorunları yaşayan T.A. adlı kadın, geçen yıl Kepez Devlet Hastanesi'nde 5 yıldır uzman doktor olarak görev yapan A.T.C.'ye muayene oldu.

T.A., muayene sırasında doktorun kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek önce hastane yönetimine, ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Başsavcılığın durumu Sağlık Bakanlığı'na iletmesi üzerine A.T.C. hakkında soruşturma başlatıldı.

HER YIL ARALIKLARLA CİNSEL SALDIRIDA BULUNMUŞ

Soruşturma sonucunda, doktorun 2018'de F.K., 2019'da S.U. ve D.B., 2021'de D.D., 2023'te T.A., F.D. ve N.S. adlı hastalara muayene sırasında cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi. A.T.C., 15 Mart'ta çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

KIYAFETLERİNİ SOYARAK CİNSEL SALDIRIDA BULUNMUŞ

Şikayetçilerin ortak şikayet konusu, A.T.C.'nin muayene sırasında hastaları yalnız alıp, kıyafetlerini soyarak cinsel saldırıda bulunduğu ve bazılarına cinsel amaçlı ifadeler kullandığı şeklinde özetlendi.

VAJİNAL MUAYENEYİ GEREKTİRECEK BİR ENDİKASYON BULUNMADIĞI

İddianamede bilirkişi raporu yer aldı. Raporda, şikayetçi T.A.'ya yapılan rektal muayenenin 15-20 dakika sürmesinin usule aykırı olduğu ve vajinal muayeneyi gerektirecek bir endikasyon bulunmadığı ifade edildi. Benzer şekilde, diğer şikayetçilere yönelik yapılan vajinal muayenelerin tıbbi ve bilimsel verilere uygun olmadığı kaydedildi.

'CİNSEL SALDIRI EYLEMİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ ANLAŞILDI'

A.T.C.'nin 153 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, müştekilerin birbirini doğrulayan ifadeleri, tanık beyanları ve uzmanlık raporlarının birlikte değerlendirilmesi sonucu, şüphelinin pek çok hastasına vajinal muayene yaparak cinsel saldırıda bulunduğu, bu eylemi şikayetçi T.A.'ya birden fazla kez gerçekleştirdiği ifade edildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

A.T.C. ise ifadesinde suçlamaları reddetti. Hastanede tek uzman olduğunu ve kadın hastaları muayene odasında yalnız muayene ettiğini belirtti.

PES DEDİRTTEN SAVUNMA: İŞİN DOĞASI GEREĞİ

Mide ve bağırsak rahatsızlıkları olan hastaları işin doğası gereği elle anal yoldan muayene ettiğini, bazen ilerlemiş kanser vakalarını bu şekilde tespit ettiğini, muayene şeklini işin doğası gereği yaptığını, şikayetçilere cinsel saldırıda bulunmadığını ileri sürdü. A.T.C.'nin yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.

İlgili Haberler

Yeni eşten eski eşe çıplak fotoğraf kumpası! Gerçek mahkemede ortaya çıktı
Konteynerleri boşaltın talimatı! Depremzede öğretmenlere bir darbe daha
Bağcılar’da mağara ev 8500 liraya kiraya verildi! Güler misin ağlar mısın?

Gündem Haberleri