İçişerli Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında yaşanan tartışmanın ardından Saray'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Süleyman Soylu'nun annesine küfreden kişinin serbest bırakılmasına karar veren yargı mensubun neyi hedeflediğini sordu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine küfreden kişinin serbest bırakılması üzerine yargıyı hedef aldı.
Twitter hesabından açıklamada bulunan Oktay Saral, Soylu’nun annesine küfreden kişinin serbest bırakılmasına karar veren yargı mensubun neyi hedeflediğini sordu. Saral açıklamasının devamında ise “Son hamlelerle FETÖ'ye mensup isimlere daha etkili operasyon yapmak kaçınılmaz olmuştur” diyerek yargı mensubuna operasyon mesajı verdi.
İşte o paylaşım:
SOYLU İLE GÜL ARASINDA TARTIŞMA ÇIKMIŞTI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, annesiyle ilgili bir paylaşımın altına küfürlü ifade yazan kişinin tutuklanmamasına tepki göstermiş, Twitter'dan 'Bakan olsam ne yazar' diye paylaşım yapmıştı.
Öte yandan Abdulhamit Gül, "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum" derken, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim" diye belirtmişti.
Gül, ertesi gün yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti:
"Kadınların haysiyeti onuru her şeyden önemli. Annelerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum… Bu kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Bakanımızın muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, ailesine kimsenin küfretme hakkı yoktur.
Aile en kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Kimin annesi olursa olsun en ağır şekilde elbette kınamak, yakışıksız ifadeleri engellemek de hepimizin görevi. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkarılır. Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil. Bu tür hadiseleri de inşallah hiç kimse yaşamaz."