Sarımsağın faydaları nelerdir?

Yüzyıllardan beri ilaç olarak kullanılan sarımsak Türkiye'de özellikle savaş yıllarında tifo, dizanteri ve veba gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldı.

Sarımsak yemenin faydaları saymakla bitmiyor, yemeklere kattığı lezzet ise ayrı bir güzelliği. Pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilen sarımsak, mutfağımızın vazgeçilemeyen tatları arasındadır. Aynı zamanda yutarak da tüketilebileceği belirtiliyor.

A, B1 ve C vitaminlerini, selenyum ve çinko minerallerini içerdiği için çok değerli bir besin maddesi.

Sarımsakla yapılan doğal ilaçlar, sarımsağın kendisini tüketmek gibi şifalandırıcı özelliğe sahip.

Sarımsağın vücuda faydaları şöyle sıralanabilir:

- Yutularak tüketilen sarımsak vücuda enerji verir. Bedenin dinç ve sağlıklı kalmasına yardım eder. Bu nedenle halsizlik ve kronik yorgunluğa karşı çok iyi gelir.

- Afrodizyak etkisi vardır. Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır.

- Sarımsak yutmak saçlarda oluşan dökülmeyi azaltır. Sağlıklı ve parlak görünümlü saçlar için etkilidir.

- Zehirlenmelere karşı sarımsak yutmanın yararlı olduğu hakkında görüşler vardır.

- Kireçlenmeye karşı iyi gelir.

- Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar.

Şifalı Bitkiler Haberleri