Sarımsağın faydaları nelerdir?

Sarımsak özellikle savaş yıllarında tifo, dizanteri ve veba gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldı.

Sarımsak yemenin faydaları saymakla bitmiyor, yemeklere kattığı lezzet ise ayrı bir güzelliği. Pişirilerek ya da çiğ olarak tüketilen sarımsak, mutfağımızın vazgeçilemeyen tatları arasındadır. Aynı zamanda yutarak da tüketilebileceği belirtiliyor.

A, B1 ve C vitaminlerini, selenyum ve çinko minerallerini içerdiği için çok değerli bir besin maddesi.

Sarımsakla yapılan doğal ilaçlar, sarımsağın kendisini tüketmek gibi şifalandırıcı özelliğe sahip.

SARIMSAK YUTMANIN FAYDALARI NELER?

Sarımsağın yutularak tüketilmesi yaygındır. Hatta sarımsak özü içeren kapsüller de satılmaktadır. Yutularak alınan sarımsağın faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından önemle desteklenir. Saraçoğlu, özellikle limon sarımsak kürünü tavsiye eden bitki uzmanlarındandır. İçeriğinde bulunan bileşenler, antioksidan ve antibiyotik özellikleri onu şifa kaynağı yapar. Sarımsağın vücuda faydaları şöyle sıralanabilir:

Yutularak tüketilen sarımsak vücuda enerji verir. Bedenin dinç ve sağlıklı kalmasına yardım eder. Bu nedenle halsizlik ve kronik yorgunluğa karşı çok iyi gelir.

Afrodizyak etkisi vardır. Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır

Şifalı Bitkiler Haberleri