Sarımsakta büyük tehlike! Uzmanlar çok dikkatli olunmalı diyerek uyardı

Kanada ve Amerika'da yapılan araştırmalarda, Çin'den gelen sarımsaklarda birden fazla zararlı madde bulunduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, bu maddelerin ağır metaller içerdiğini belirterek uyarıda bulundu.

Yerli sarımsakla Çin'den ithal edilen sarımsak arasındaki tartışma, bu yıl da gündeme geldi. İddialara göre, Çin'den gelen sarımsaklarda insan dışkısından elde edilen gübre kullanılıyor, bu da ciddi sağlık riski oluşturuyor.

Gıda mühendisi Nurten Sırma, ATV Haber'e yaptığı açıklamada, Kanada'dan gelen raporlara atıfta bulunarak, Çin sarımsağıyla ilgili çeşitli endişelerin olduğunu belirtti.

YETİŞTİRİLDİĞİ TOPRAKTA KANALİZASYON SIZINTISI...

Sırma, "Çin sarımsağında zaman zaman ağır metaller, zaman zaman insan dışkısından kaynaklanan E. coli bakterisi ve zaman zaman da renk ağırtıcı klorit gibi maddeler tespit edilmiş. Bu, sarımsağın yetiştirildiği topraklarda kanalizasyon sızıntılarının olabileceğini gösteriyor" dedi.

YERLİ SARIMSAK İLE ÇİN SARIMSAĞI NASIL AYIRT EDİLİR?

Yerli sarımsak ile Çin sarımsağı arasındaki farkları anlamak önemli. Sırma, yerli sarımsağın Kastamonu yöresine özgü olduğunu ve diplerinin beyaz olmadığını, renginin kırmızı ve mora dönük olduğunu belirtti.

ÇİN SARIMSAĞI DAHA TATSIZ

Çin sarımsağının diplerinin daha beyaz ve diş sayısının az olduğunu da ekledi. Ayrıca, yerli sarımsağın kendine özgü bir lezzeti olduğunu ve Çin sarımsağının daha tatsız olduğunu da vurguladı.

İlgili Haberler

DSÖ'den açıklama: Kovid-19 yaşam süresini yaklaşık 2 yıl kısalttı
Online muayene dönemi bugün başlıyor: 10 günde şartı detayına dikkat!
En çok açık tenlileri tehdit ediyor! Yüzden başlıyor beyne ilerliyor

Sağlık Haberleri