Satılamayan kurbanlıklarla ilgili bakanlıktan flaş karar

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde, satılamayan kurbanlık hayvanlarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama yapıldı. Satılamayan kurbanlıklar ne yapılacak? İşte detaylar...

Üreticiler tarafından pazara getirilen ancak satılamayan kurbanlık hayvanlar, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından karkas et olarak satın alınacak.

Et ve Süt Kurumu, üreticilerin bakım, besleme ve taşıma maliyetlerini dikkate alarak oluşturulan Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesi doğrultusunda hareket edecek.

ÖDEMELER 3 GÜN İÇERİSİNDE YAPILACAK

Satılan hayvanlar için ödemeler, üreticilere en geç 3 iş günü içinde yapılacak. Üreticilere kolaylık sağlamak amacıyla, hayvanlar bulundukları yerdeki en yakın kesimhanede kesilebilecekler.

SON GÜN 28 HAZİRAN

Kurbanlık hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine başvurmaları gerekecek. Başvuru için hayvanlara ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince verilen kurban satışı için sevk raporları ile kurban pazar yeri giriş ve kira belgesi yeterli olacak. Başvuruların ardından, ilgili kombina müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapılacak ve ESK'nin Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda hayvanlar karkas et olarak satın alınacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da vurgulandığı gibi, "Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlık hayvanlar Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak."

Ekonomi Haberleri