Seçil Erzan’a büyük şok. Talebi reddedildi

Futbol dünyasından çok sayıda ünü ismi dolandıran bankacı Seçil Erzan’ın Denizbank’a açtığı davada karar çıktı.

Arda Turan’dan Emre Belözoğlu’na, Muslera’dan Fatih Terim’e spor camiasındaki ünlü isimleri yüksek fonlu faiz vaadiyle dolandıran Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’a ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

29 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Erzan’ın şikayeti üzerine Denizbank yöneticileri hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

KESİN VE İNANDIRICI DELİLLER ELDE EDİLEMEDİ

Soruşturma dosyasında Seçil Erzan tarafından öne sürülen; 'Kişi hürriyetinden yoksun kılma suçunun elde edilen mesajlaşmalar ve tanık ifadeleri ile gerçeği yansıtmadığı, Seçil Erzan'ın Çorlu'daki evinden Zincirlikuyu'daki banka binasına kendi isteği ile geldiği, 'Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçunun' işlendiğine dair iddiaları doğrular kesin ve inandırıcı delilin bu aşamada elde edilemediği, 'Suçluyu kayırma suçu'nun ise Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından kayrıldığına dair bir eyleme rastlanmadığı bilgilerine yer verildi.

SELÇUK İNAN VE MUSA MERT ÇETİN DETAYI

Savcılık aralarında "Selçuk İnan ve Musa Mert Çetin'in olduğu diğer beş müştekinin "suç delillerini yok etme" ve "suçluyu kayırma" suçlamasına ilişkin de aynı kararı verdi. Takipsizlik kararında suçlamalara ilişkin iddialar dışında deliller bulunmadığı belirtilirken bankanın gerekli bilgilileri raporlarla sunduğu da vurgulandı.

Gündem Haberleri