Seçimi kazanmazsam 3. dünya savaşı çıkar

ABD eski Başkanı ve başkanlık için yeniden aday olan Donald Trump, yaklaşık 4 yıl aradan sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Trump, "3. Dünya Savaşı'na en yakın noktadayız" açıklamasında bulundu.

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Florida'daki evinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'yu ağırladı. Basına kapalı gerçekleştirilen bu görüşmede, Orta Doğu ve Gazze'deki güncel durumun yanı sıra ABD-İsrail ilişkileri de ele alındı. Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Trump, İsrail'in en önemli dostlarından biri olduğunu vurguladı ve Biden yönetimini eleştirdi.

“BİR YAHUDİ HARRİSE NASIL OY VERİR”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Netanyahu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamaları eleştiren Donald Trump, "Onun sözleri saygısız ve kibarlık dışıydı. Bir Yahudi'nin ona nasıl oy vereceğini anlamıyorum, ama bu onların kararı. Ancak kendisi İsrail'e karşı gerçekten saygısızdı," dedi.

Trump, başkanlığı döneminde İsrail için güçlü adımlar attığını belirterek, "İsrail'e karşı önceki tüm başkanlardan daha iyiydim. Golan Tepeleri'ni tanıdık, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettik ve orada büyükelçiliğimizi açtık. Ayrıca, İran'la nükleer anlaşmayı iptal ettik, bu İsrail için büyük bir iyilikti. Maalesef Biden yönetimi bu konularda hiçbir şey yapmadı," ifadelerini kullandı.

Trump, Demokratların başkan adayı olan Harris'in Orta Doğu meselelerinde Biden'dan daha kötü olduğunu da belirtti.

“3’ÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINA EN YAKIN OLDUĞUMUZ YERDEYİZ”

Trump, Orta Doğu'daki savaşın kendisinin seçimi kazanmasıyla sona ereceğini ve seçimi kaybetmesi durumunda bölgedeki büyük savaşların devam edeceğini öne sürdü. Trump, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana 3. Dünya Savaşı'na en yakın olduğumuz bir dönemdeyiz. Hiç bu kadar yakın olmamıştınız çünkü ülkemizi yetersiz insanlar yönetiyor," şeklinde yorum yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki ateşkesin yakın olup olmadığına dair umutlu olduğunu belirterek, "Umarım öyledir, zaman gösterecek. Biz ateşkesi istiyoruz ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz," dedi. Netanyahu ayrıca, Roma'da yapılacak müzakerelere İsrailli bir heyetin hafta başında katılmasını beklediğini ekledi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, dün Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı görüşerek, Gazze'de ateşkesin bir an önce sağlanması gerektiğini vurguladılar.

Trump ve Netanyahu'nun son olarak 2020'de Abraham Anlaşmaları'nın imza töreninde bir araya geldiği, ancak zaman zaman aralarında anlaşmazlıklar yaşandığı iddiaları kamuoyuna yansımıştı.

Dünya Haberleri