Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, propaganda serbestliği 21 Mart'ta başladı ve 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de sona erecek.
Seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da tamamlanacak.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, kayıtlı seçmenlerin yanı sıra 1 milyon 32 bin 610 genç de ilk kez sandık başına gidecek. Ülke genelinde 34 siyasi parti yarışacak ve 206 binden fazla sandık kurulacak.
Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi artık zorunlu değil. Seçmenler, oy kullanacakları sandığı YSK'nin internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilecekler.
T.C. KİMLİK NUMARASI BULUNAN RESMİ BELGELER YETERLİ OLACAK
Oy kullanma işlemi için T.C. kimlik numarası bulunan resmi bir belge yeterli olacak.
Seçimlere katılacak 34 siyasi partinin oy pusulalarındaki sıralaması belirlendi. Büyükşehir belediye başkanlığı için oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyelikleri için "turuncu", belediye başkanlığı için "mavi", belediye meclisi üyelikleri için ise "sarı" renkte olacak.
YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı.
Büyükşehirlerde ve diğer illerde oy verme saatleri farklılık gösterecek. Büyükşehirlerde sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
Seçim takvimi doğrultusunda, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlandı. İlçe seçim kurulları, sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerinin hazırlıklarına başladı. Tutuklu ve hükümlülerle ilgili listeler 28 Mart Perşembe günü kesinleştirilecek.
Oy kullanacak seçmenler, tüm oy pusulalarını tek zarfa koyarak sandık başına gidecekler. İl ve ilçe merkezlerindeki oy verme işlemleriyle ilgili detaylar belirlendi.
31 Mart'ta gerçekleşecek olan seçimlerde Türkiye'nin yerel yönetim geleceği belirlenecek. Seçmenler, tercihlerini belirleyerek demokratik haklarını kullanacaklar.