Selçuk Geçer, İslam Memiş ve Çetin Ünsalan 6 gün sonra görülecek dolar kurunu açıkladı! Hazır olun

Dolar kurunda yaşanan dalgalanma devam ederken, ünlü ekonomist Selçuk Geçer, İslam Memiş ve Çetin Ünsalan'dan dikkat çeken uyarılar geldi. 3 uzman isimde 6 gün sonra dolarda yaşanacak değişikliğe dair dikkat çeken bir analizlerde bulundu.

 

Dolar hakkında en yüksek tahminleri vermesi ile bilinen ve bu nedenle hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda da bulunulan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için yine çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Selçuk Geçer, açıklamasında Türkiye’de şu anda sıcak para imkanının tükendiğini ancak bu sebeple dolarda yükselişin devam edeceğini belirtti. Uzman isim, doların Şubat ayı sonunda 24-25 TL seviyelerine yükseleceğini iddia etti.

İslam Memiş ise açıklamasında özellikle elinde doları olanların saklanması gerektiğini ifade ederek, dolar borcu olanların bu tarihe kadar borçlarını kapatması gerektiğini belirtti. İslam Memiş''e göre dolar kuru için serbest piyasada 19 ile 19.30 lira arası takip edilmeli. Ekranlarda görünen kur ise 18,86 ancak bunun gerçek hayata karşılığı yok. 

DÖVİZİN TL KARŞISINDA DEĞER KAZANACAK

Ekonomik göstergelerle ilgili çok dikkat çekici tespitlerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer ve Çetin Ünsalan da YouTube programlarında dolar kuruyla ilgili çok dikkat çekici değerlendirmeler ve uyarılar yaptı.

Selçuk Geçer''in "Uzun vadeli borçlarımız azalmış ne düşünüyorsun bu konuda?" sorusuna Çetin Ünsalan şu cevabı verdi:

"Normal şartlarda çok şükür borç almıyoruz artık borçlarımız azalıyor demeyi çok isterdim ama film öyle değil. Uzun vadeli borçların azalması toplam borcun azalıp azalmamasıyla alakalı değil borç alma ihtiyacımızın azalmasıyla alakalı da değil borç bulamamaktan kaynaklı. Kısa vadeli borçlarda atlama olmasından anlayabiliriz bunu. 

190 milyar doları biraz aşmış durumda. Kısa vadeli borçlar 191,2 milyar dolar. Bu ne demektir peki? Bir kere zor para buluyorsun demek. Daha pahalı bir para buluyorsun demek. Kısa vadeli olduğu için senin döviz yani nakit ihtiyacını daha da şiddetlendiriyor demek. Yoksa uzun vadeli projelerinin finansmanı için borç arıyorsan mantıklıdır. Vadeler kısalıyor miktarlar artıyorsa sadece kısa zamanda ödemen gereken para miktarı artmıyor bu senin döviz arayışında ekstra bir baskı yaratacağın anlamına geliyor. Gelişmekte olan çoğu ülkede bu sıkıntı var. Biz de o ülkelerden biriyiz. Mesela Mısır''da yüzde 50 develeme söz konusuymuş. Bu gelişmekte olan ülkeler için art arda yaşanacak devalüasyon fırtınasının habercisi. Türkiye''nin adı geçmiyor ama şöyle bir uyarı var orada.  21''in altına düşmeyen Dolar ya da TL ve önümüzdeki süreçte de baskılanmaya müsait bir ortam vurgusu yapılıyor. Bu doğal olarak borcun vadesi kısaldıkça ihtiyacın şiddetlendikçe dövizin TL karşısında değer kazanacak demektir. Baskılarsan da devalüasyon riskini oransal olarak artırırsın anlamına gelir."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanların kendi görüşleridir.

İlgili Haberler

İslam Memiş'ten deprem sonrası araba fiyatları için flaş tahmin
AKP'den dolara yeni darbe geldi: Tarih ve detaylar sızdı... Kuru bu şekilde dip yapacaklar
Doları olanlar dikkat: Dolar kuru tarihinde bir ilk yaşandı

Ekonomi Haberleri