Şenyaşar davası! Tutuklular için tahliye kararı

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Fadıl Şenyaşar ile saldırganlar arasında yer alan tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mikail Şimşek ve Celal Yıldız hakkında ev hapsi kararı verildi.

Urfa Suruç’ta 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik gerçekleştirdiği katliama ilişkin 4’ü tutuklu toplam 30 kişi hakkında açılan davanın sekizinci duruşması Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden, diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mikail Şimşek ve Celal Yıldız da tutuldukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Saldırıda eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Şenyaşar ailesinin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespiti sonrası başlayan duruşmada savcı, mütalaasını açıkladı.

Savcı, tutuklu bulunan tüm sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı söz alan Şenyaşar ailesi avukatları, tahliye talebinin yerinde olduğuna belirterek, Fadıl Şenyaşar’ın tahliyesini talep etti. Diğer sanık avukatları da aynı talepte bulundu.

TÜM TUTUKLU SANIKLARA 'EV HAPSİ' KARARI VERİLDİ

Duruşmaya, karar için ara verildi. Aranın ardından mahkeme, tüm tutuklu sanıklar hakkında "ev hapsi" kararı verdi. Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025 tarihinde görülecek.

NE OLMUŞTU?

14 Haziran 2018'de seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyeri ve hastaneye uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi.

Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralanmıştı. Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı.

15 ay sonra 18 Eylül 2019'da AKP'li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, Urfa Adliyesi'nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gündem Haberleri